Német csúcsvezetőkkel tárgyal Nagy Márton

vg.hu • 2024. április 14., vasárnap •
A miniszter tárgyalni fog Robert Habeck gazdasági és klímaügyi miniszterrel, Florian Toncar pénzügyminisztériumi parlamenti államtitkárral, továbbá a BMW, a Mercedes és az Audi felsővezetőivel.
Német csúcsvezetőkkel tárgyal Nagy Márton

A nemzetgazdasági tárca közleménye szerint

cél, hogy idén újraindítsa, jövőre pedig tovább emelje a gazdasági növekedést, amelyben a munkaerőpiaci aktivitás, a beruházások és a fogyasztás növelése mellett kulcsszerepet játszik a gazdaság dualitásának oldása.

Ennek elérése érdekében 40-re kell növelni a nemzeti bajnokok számát, 20 ezerre szükséges emelni az exportképes kkv-k számát és nullára kell csökkenteni a profitegyenleg hiányát - írja a vg.hu.

Emellett a hazai „Tier 1” és „Tier 2” beszállítók részarányát 50 százalékra szükséges emelni. Mindezeket szem előtt tartva

a delegáció célja a magyar–német gazdasági kapcsolatok további megerősítése mellett a hazai beszállítói arány növelésének elősegítése.

A minisztérium hangsúlyozza: hazánk abban érdekelt, hogy Németország, mint legfontosabb külpiacunk, gazdasági teljesítménye és versenyképessége tovább javuljon, a gazdasági kapcsolatok erősödjenek.

A megbeszélések egyik központi eleme az autóipar jövője lesz, különös tekintettel a Magyarországon jelen lévő nagy német autógyárakra és az elektromos járműgyártásra. 

Hazánk egységes, uniós támogatási program létrehozására törekszik, amely érdemben növeli az elektromos autók iránti keresletet – írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

közösség

további frisss

lap tetejére