Nem volt kedve hazagyalogolni a kocsmából, elkötött egy autót a 28 éves szekszárdi fiatal

• 2023. november 04., szombat •
Hatalmas kalamajkába keveredett egy 28 éves férfi Tolna megyében. Éppen a kocsmából tartott hazafelé, amikor az az ötlete támadt, hogy inkább elköt egy autót és azzal megy haza, ugyanis nincsen kedve gyalogolni. Szerencséjére az egyik ház udvarában állt egy kis piros autó, aminek még az indítókulcsa is a járműben volt. A férfi élt a kihagyhatatlan alkalommal és elhajtott vele, ám ami azután történt, arra nem volt felkészülve.
Nem volt kedve hazagyalogolni a kocsmából, elkötött egy autót a 28 éves szekszárdi fiatal

Egy szekszárdi lakos tett feljelentést mindenszentek napján késő este, mert valaki ellopta a háza udvaráról a kocsiját, amelyben benne volt az indítókulcs is. A nyomozók még épp az autó tulajdonosának vallomását vették fel, amikor telefonon értesítették őket, hogy a 6-os főúton Szekszárd határában megtalálták az eltűnt autót. A járőrök ugyanis nem messze a kocsitól egy benzines kannát cipelő férfit igazoltattak, aki éppen az eltulajdonított autó felé sétált. Az egyenruhások már jól ismerték a 28 éves helyi lakost, ugyanis több probléma is akadt vele az utóbbi időben. A tettes végül beismerte, hogy nem sokkal korábban ő vitte el a járművet az udvarról, mert nem akart gyalogolni - írja a Bors.

Több úticélt is kitalált, hogy merre megy, de szerencsétlenségére az autóból már  a város határában kifogyott az üzemanyag. A benzines kanna azért volt nála, mert éppen tankolni volt, hogy folytathassa az útját. A rendőrök a férfit meg is szondáztatták, amely magas értéket mutatott. Emellett ellenőrizték az adatait is. Kiderült, hogy egyébként a férfi el van tiltva a járművezetéstől, sőt vezetői engedélye sincsen. 

A 28 éves tolvajt a rendőrök előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki jármű önkényes elvétele bűntett miatt. Büntetőeljárás indul vele szemben ittas járművezetés és eltiltás hatálya alatti vezetés miatt is. Ezek mellett több bűncselekmény – többek között súlyos testi sértés kísérlete – elkövetése miatt is nyomoznak vele szemben a szekszárdi rendőrök.   

Forrás: borsonline.hu
Fotó: Tolnamegyeihirek

közösség

további frisss

lap tetejére