Nem létező szexvideókkal zsarolnak a netes bűnözők

• 2023. szeptember 06., szerda •
Egy közismert pornómegosztó nevével élnek vissza a támadók.
Nem létező szexvideókkal zsarolnak a netes bűnözők

Tovább ütik a vasat az internetes csalók, a legújabb kampányuk során látszólag egy közismert pornómegosztó webhely nevében küldenek ki megtévesztő e-maileket. A kellően profi kinézetű és szövegezésű levélben arról tájékoztatják a címzetteket, hogy az automatizált rendszerük szerint egy őket tartalmazó pornóvideót próbálnak megosztani az oldalon, és hét napjuk van kérni az eltávolítását, mielőtt az nyilvánosan elérhetővé válik - írja az Origó.

Az állítólagos felvétel megtekintésére nincs mód, viszont látszólag található egy link a levélben, amin kérhető volna a videó ingyenes eltávolítása, azonban a hivatkozás működésképtelen látszatot kelt. Itt jön a csalás érdemi része, az e-mailben prémium fizetős opciók is fel vannak sorolva, a 199 / 699 / 1399 dolláros csomagokat választva nem csak a nem létező erotikus videó eltávolítását ígérik a csalók, de 1-3 éven át megakadályoznák, hogy az 300+ pornóoldalon közzétehető legyen.

A jelek szerint eddig nem volt sikeres a csalás, részben talán mivel az e-mailben szereplő dolláros összegek ellenére a végén ténylegesen BitCoinban kellene fizetni az állítólagos szolgáltatásért, ami jogosan kelthet gyanút a félig-meddig sikeresen megtévesztett internetezőkben.

Forrás: origo.hu
Fotó: GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO/LOFILOLO/LOLOSTOCK

közösség

további frisss

lap tetejére