Nem hiszi el, hányan kapnak 300 ezer forintos rekordbírságot gyorshajtásért!

• 2023. június 08., csütörtök •
Itt vannak az adatok – a negatív rekordert 180-nal mérték be egy olyan úton, ahol maximum 50-nel mehetett volna.
Nem hiszi el, hányan kapnak 300 ezer forintos rekordbírságot gyorshajtásért!

Több mint kétezer darab 300 ezer forintos bírságcsekket postázott a rendőrség az elmúlt három évben – közölte a rendőrség a vezess.hu portállal. A cikkből kiderül: az ORFK a száguldozók mellett

a szabályosan közlekedők sebességadatait is rögzíti az utak fölött magasodó fémkapukra szerelt 365 darab VÉDA-készülék.

A jogszabályok szerint jelenleg a rendőrség traffipaxai által rögzített gyorshajtásért nullától egészen 300 ezer forintig sokféle következmény jöhet, az autósok büntetését alapvetően a gyorshajtás mértéke határozza meg - olvasható a Mandineren.

Ám az igazi gyorshajtásoknál nincs mérlegelési lehetőség – mindenképpen bírságot kap az autós. Legnagyobbrészt ebbe a kategóriába tartoznak a postán érkező csekkek. Ehhez 50 km/óra sebességhatárig 10 km/órával „kell” túllépni a megengedett tempót, 100 km/óra sebességhatárig 15 km/órával, 100 fölött pedig 20 km/órával.

Bekeményít a rendőrség: itt a zéró tolerancia a gyorshajtás esetében is
A portál rámutat:

véletlenül senki nem kap a büntetések csúcsát jelentő 300 ezer forintos bírságot.

Amint a kikért adatokból kiderült, meglehetősen sokan buktak le közveszélyes száguldással: az elmúlt három évben összesen 2227 darab 300 ezres csekket postáztak az egyenruhások.

Talán ennél is érdekesebb adat, hogy a negatív rekordert 180-nal mérték be egy olyan úton, ahol maximum 50-nel mehetett volna – vagyis a delikvenst több mint háromszor annyival ment, mint a megengedett sebesség. Ha százalékosan nézzük, elég magasra tette a lécet egy motoros még 2018-ban: 40-es tábla mellett fotózták le a rendőrök 195 km/órás száguldás közben.

 

Nyitóképünk illusztráció: Sóti Tamás/MTI
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére