Nem engedik be a Mikulást egy osztrák óvodába

• 2023. november 17., péntek •
Egy osztrák óvoda vezetése a sokszínűségre és kulturális különbségekre hivatkozva nem hívja meg a Mikulást az intézménybe – számolt be csütörtökön a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Nem engedik be a Mikulást egy osztrák óvodába

A Salzburger Nachrichten napilapra hivatkozva a portál azt írta, az illetékesek idén úgy döntöttek, hogy távol tartják őt a gyerekektől, a Mikulás ugyanis hagyományosan olyan fejfedőt visel, amelyen jól látható keresztény jelkép található - írja a Magyar Nemzet.

A döntést a sokszínűség és a kulturális különbségek tiszteletben tartásával indokolták, emellett egyes gyerekek állítólag félnek a piros ruhás férfitól.


Wolfgang Ganzenhuber kormánypárti polgármester, aki 14 éve tölti be hivatalát, megdöbbentőnek nevezte az indoklást. A V4NA közlése szerint a polgármester felháborodott szülők beszámolóit osztotta meg az interneten, akik felkeresték őt, és értetlenül álltak a döntés előtt. A tiltakozások miatt a pedagógusok most azt fontolgatják, hogy a gyerekek körében szavazást indítanak arról, hogy elfogadnának-e édességet a Mikulástól, ha meglátogatná őket.

Borítókép: Illusztráció: Mikulás, karján egy kisgyerekkel (Fotó: MTI/EPA/Valda Kalnina)
Forrás: magyarnemzet.hu

közösség

további frisss

lap tetejére