Negyvenhatból 30 üresen állt - Miért kihasználatlan a kórházi parkoló?

vaol.hu • 2023. szeptember 03., vasárnap •
Harminc üres helyet talált a Markusovszky-kórház számára átadott parkolóban péntek délután dr. Szendrő-Németh Tamás, aki erről videóbejegyzésben számolt be. A civil blogger emlékeztetett arra is: sokan sokat küzdöttek azért, hogy parkoló épülhessen az egészségügyi dolgozók, kórházi betegek számára.
Negyvenhatból 30 üresen állt - Miért kihasználatlan a kórházi parkoló?

A szombathelyi önkormányzat júliusban átadta az Egészségügyi Alapellátó mögött az új parkolót a Markusovszky-kórház számára - írja a vaol.hu.

Az eltelt hetekben többször járt a helyszínen dr. Szendrő-Németh Tamás, s mindig azt tapasztalta: a helyek többsége sajnos kihasználatlan.

- Hogyan lehet az, hogy üresen állnak a parkolók? - kérdezte már három héttel ezelőtt is prof. dr. Nagy Lajos főigazgatótól a blogger. A kérdés pedig azért indokolt, hiszen a kórházi dolgozók között is többen vannak, akik munkába állásuk előtt nehezen találnak megállási lehetőséget.

Pénteki bejegyzésében arról beszélt Szendrő: prof. dr. Nagy Lajos augusztus 28-án kiadott egy főigazgatói utasítást, amiben a kórház központi telephelyén a parkolási rend előírásainak sorozatos megsértése, a tűzoltóutak jogosulatlan igénybevétele és a szombathelyi önkormányzat által átadott parkoló használatbavétele miatt is újraszabályozta a parkolási rendet. A rendelkezésből az is kiderült, mindössze 46 dolgozó kapott lehetőséget arra, hogy a sorompós, külső parkolóban megálljon. A blogger szorgalmazta ismét egy olyan rendszer kidolgozását, ahol beosztástól függetlenül több dolgozó kaphatna megállási lehetőséget, így talán nem lennének szabad helyek.

Megtudtuk azt is, szigorúbb szankcióval sújthatják azokat a dolgozókat, akik szabálytalanul helyezik el a kórház területén gépkocsijukat.

 

közösség

további frisss

lap tetejére