Négy újabb magyar falu étterme kapott Michelin-ajánlást, de még mindig Hosszúhetény a király

• 2023. szeptember 15., péntek •
Idén is kiadták a Michelin-kalauzt Magyarországon, amiben bővült a Michelin-ajánlással büszkélkedhető éttermek száma. 14 új hazai étterem kapta meg az ajánlást, ezek között pedig 4 falu is szerepel.
Négy újabb magyar falu étterme kapott Michelin-ajánlást, de még mindig Hosszúhetény a király

Látványosan fejlődik Magyarországon a vidéki gasztronómia. A 2023-ban kiadott Michelin-kalauz újabb 14 magyar étteremnek adott ajánlást, vagyis ezek az intézmények kitehetik a Michelin elismerést jelentő tábláját. Csillagot idén nem kaptak a hazai éttermek, de nem is veszített senki, így a tatai Platán Gourmet és a Budapesti Stand megőrizte 2-2 csillagát, valamint a hét egycsillagos éttermen is ott díszeleghet az elismerés - írja a Világgazdaság.

A Michelin Guide francia étteremkalauz 2023-as magyarországi számában már 59 olyan étterem szerepel, aminek van ajánlása. 

A Michelin-ajánlást, vagy más néven Tányér elismerést a gondosan elkészített, jó ételeket kínáló éttermek kaphatják meg.

Az elismerést frissen elnyerő 14 étterem között a különlegesség, hogy 4 falu is szerepel a 8 budapesti és a két vidéki városi intézmény mellett.

Michelin-ajánlást kapott idén első alkalommal:

  • Bobajka, Tarcal,
  • Botanica, Dánszentmiklós,
  • Csopaki Resti by Laurel, Csopak,
  • GÓRÉ, Kisharsány.

A hazai falvak között a gasztronómiai koronát továbbra is Hosszúhetény viselheti. A 2022-es Michelin-kalauzban Hosszúhetény két étterme is ajánlást kapott, ezzel a falvak között a legtöbb kitüntetett étteremmel rendelkezik Magyarországon: ilyen teljesítménnyel a városok zöme sem büszkélkedhet. A francia étteremkalauzban a hosszúhetényi Almalomb és a Hosszú Tányér éttermek szerepelnek, az előbbi Zöld csillagot is őriz.

A Magyar Turisztikai Ügynökség közleményében azt írta, hogy a világszinten legelismertebb gasztronómiai díjak, vagyis a Michelin kitüntetései hatalmasat lendítenek a magyar gasztroturizmuson. A tavalyi Michelin-kalauz megjelenése után az elismerést szerzett éttermek forgalma látványosan felfutott. Ez igaz a falvakban található vendéglátóhelyekre is, amik esetében az egész községet célkeresztbe helyezték az ajánlások.

Forrás: vg.hu
Forrás: Az étterem Facebook-oldala

közösség

további frisss

lap tetejére