Nagyratörő tervek: 200 boltot nyitna hazánkban az orosz üzletlánc

• 2024. április 02., kedd •
A cél: három év alatt 700 millió eurós forgalom.
Nagyratörő tervek: 200 boltot nyitna hazánkban az orosz üzletlánc

Egészen nagytörő tervekkel látott munkához egy orosz diszkontlánc, amely összesen 200 üzletet nyitna Magyarországon. Jelenleg zajlik a piac felmérése, és a partnerek felkutatása, a cél, hogy a hálózat által három éven belül elérjék a 700 millió eurós forgalmat - írja a Mandiner.

„Örömmel tájékoztatjuk arról, hogy az európai MERE szupermarket hálózat mostantól Magyarországon is elérhető lesz” – így kezdődik az e-mail, amelyet az orosz diszkontlánc képviselői potenciális üzleti partnereiknek küldtek szét – írja a haszon.hu birtokába került dokumentum. Első körben 20 üzletet nyitnának Budapesten és az agglomerációban, majd a következő három évben összesen 200 áruház várná a vásárlókat.

Mint írják, áraik a piaci átlagnál 20 százalékkal alacsonyabbak lesznek! – „a gyártókkal való közvetlen együttműködés, a szigorú költségellenőrzés és a minimális kereskedelmi felár miatt”.

A 2009-ben alapított orosz kiskereskedelmi lánc 20 országban (többek között Azerbajdzsán, Belgium, Csehország, Észtország, Fehéroroszország, Görögország, Kazahsztán, Kína, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Németország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Szerbia és Vietnám területén) nagyságrendileg 2500 üzletet működtet.

Az Aldi vagy a Lidl által jól ismert rendszerhez hasonlóan a MERE is rendkívül nyomott árakkal dolgozik, de termékeiket dobozokból, raklapokból kínálják vevőiknek.

A MERE az orosz-ukrán háború miatti szankciók és az ellátási nehézségek miatt kénytelen volt bezárni néhány nyugati-európai üzletét, de az orosz diszkontlánc nem mondott le teljesen a terjeszkedésről, csupán most inkább Közép- és Kelet-Európára koncentrál.

Fotó: Országos Kereskedelmi Szövetség
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére