„Nagyon jó lesz itt nekünk" – A szeretetszolgálattól kapott új otthont a májtranszplantált Patrik és anyukája

borsonline.hu • 2023. november 19., vasárnap •
A Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös lakásalapja a család mellé állt. Egy budapesti lakásban élhet az egyedülálló édesanya kisfiával, közelebb a kórházhoz, ahol a gyermek utókezeléseit végzik.
„Nagyon jó lesz itt nekünk – A szeretetszolgálattól kapott új otthont a májtranszplantált Patrik és anyukája

Kökény Patrik máján három hónapos korában két gócot fedeztek fel, ami odáig fajult, hogy a gyermeknek májtranszplantációra volt szüksége. A gyermek műtétjét csak a németországi Hamburgban lehetett elvégezni, ehhez nagyban hozzájárultak a jó szándékú emberek, akik összeadták a beavatkozás árát. Szeptember végén Patrik meg is kapta az új májat. Most, a sok izgulás és bizonytalanság után, Patrik és Hajnalka végre új életet kezdhet, az MR Lakásalapnak köszönhetően fővárosi ingatlanban - írja a borsonline.hu.

A főváros lett az új otthona a családnak

Visszatérhetett hazájába Hajnalka és a 3 éves Patrik, akin májátültetést végeztek Hamburgban. A donorja az anyukája volt volt, a beavatkozás óta Hajni és Patrik is jól van. A Máltai Szeretetszolgálat a családot számos dologgal támogatta, sőt újabb segítséget kapnak tőlük. Az úgynevezett MR Lakásalapnak, ami a Máltai – és a Református Szeretetszolgálat keltett életre anya és fia Budapestre költözhet egy évre.

Nagyon sok segítséget kaptam tőlük, bútorokat, konyhai eszközöket, illetve a lakbér is nagyon kedvező. A körülmények nagyon jók, rendezett, tiszta, egészséges minden. Nagyon segítőkészek a Máltai Szeretetszolgálatnál, amiért nagyon hálás vagyok. Odaadóak és segítenek

– sorolta hálával a szívében az édesanya, aki azt is megosztotta velünk, hogy a fia szerencsére remekül érzi magát, és várhatóan ez így is marad. 

A fővárosi lét kiemelten fontos a családtagoknak, akiknek egy budapesti kórházban kell hetente több alkalommal vizsgálatokra menniük, ami Tarnabodról meglehetősen nehéz, fárasztó és költséges lenne mindkettejüknek.

„Osztozunk a család örömeiben és terheiben"

Készséggel járultunk hozzá az anyuka és gyermeke budapesti lakhatásának megoldásához, osztozva a család örömeiben és terheiben.
- A kis Patrik és anyukája jelenleg egy, a Lakásalap tulajdonában lévő, kényelmes lakásban lakhat, így könnyebben elérhetőek számukra a szükséges orvosi ellátások, és biztonságban tervezhetik a jövőjüket – fejtette ki a Ripostnak Sass Gyula Levente, az MR Lakásalap Nkft. társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős vezetője, aki arról is informálta a lapot, hogy szervezetük ezen felül kapcsolatban marad az anyával és fiával és ha további segítségre lenne szükség rájuk számíthatnak. Azt is elárulta a kommunikációs vezető, hogy mindezt nem tudnák megtenni az önkénteseik, a szervezeti alapítók és a magánszemélyek adományai nélkül.

közösség

további frisss

lap tetejére