Nagy változás történt a Messengerben, mindenkinek érdemes ellenőriznie

index.hu • 2024. január 26., péntek •
A Meta a fiatalkorúaknál alapértelmezés szerint letiltja az üzenetek fogadását, ha azok olyantól érkeznek, akit nem követnek vagy akivel nem állnak kapcsolatban. A vállalat az Instagramon és a Facebookon is bevezeti a funkciót, mivel szeretnék, ha a tizenévesek biztonságos, az életkoruknak megfelelő élményeket szereznének az alkalmazásaikban.
Nagy változás történt a Messengerben, mindenkinek érdemes ellenőriznie

A hónap elején új lépéseket jelentett be a Meta, amelyekkel tovább korlátozza a fiatalkorúak lehetőségét arra, hogy potenciálisan érzékeny tartalmakat lássanak az Instagramon és a Facebookon.

Csütörtökön ismét egy újítást jelentett be a vállalat, mely segít megvédeni a fiatalokat a nem kívánt kapcsolatfelvételtől –írta a HVG-re hivatkozva az index.hu.

Mint írják, annak érdekében, hogy megvédjék a fiatalkorúakat a nem kívánt kapcsolatfelvételtől az Instagramon és a Facebookon, alapértelmezés szerint

letiltják náluk azoknak az üzenetek fogadását, amelyek olyan 19 év feletti felnőttektől érkeznek,

akiket a fiatalok nem követnek vagy akikkel nem állnak kapcsolatban.

Az új alapértelmezett beállítás szerint a tizenéveseknek csak azok küldhetnek üzenetet, akiket már követnek vagy akikkel már kapcsolatban állnak. A felügyelt fiókkal rendelkező fiataloknak szülői engedélyt kell kérniük ahhoz, hogy megváltoztathassák ezt a beállítást.

EZ AZ ALAPÉRTELMEZETT BEÁLLÍTÁS MINDEN 16 ÉV ALATTI (VAGY BIZONYOS ORSZÁGOKBAN 18 ÉV ALATTI) TIZENÉVESRE VONATKOZIK.

Emellett a Meta egy új funkciót is tervez bevezetni, amelynek célja, hogy megvédje a fiatalkorúakat attól, hogy nem kívánt és nem megfelelő képeket lássanak az üzeneteikben azoktól, akikkel már kapcsolatban állnak.

A Meta először 2022 márciusában indította el a szülői felügyeletet az Instagramon, és azóta folyamatosan új funkciókkal bővítette azt, hogy a szülőket jobban bevonják a fiatalok online élményeibe.

közösség

további frisss

lap tetejére