Nagy újítást jelentett be a MÁV

• 2023. október 31., kedd •
Okostelefonon is megjeleníthetők a vasútállomások kijelzőinek adatai, vagyis a rendkívüli helyzetek okozta forgalmi változások, menetidők, vágányszámok, figyelmeztetések – olvasható a MÁV honlapjának keddi közleményében.
Nagy újítást jelentett be a MÁV

Az adatok a mikorindul.hu címen érhetők el, amely után a kiválasztott állomás nevét kell a böngésző címsorába beírni. A megtekintést az egyre több állomáson megtalálható QR-kódok is lehetővé teszik, a budapesti elővonalak közül majdnem az összesen elhelyezték már ezeket - írja az Index.

Az utasoknak azt ajánlják, hogy mentsék el a számukra fontos állomások linkjét, de a kezdő képernyőre is kirakhatják azokat a közvetlen eléréshez – írták.

A közlemény szerint a vasúttársaság online rendszerein ma már 1300 vasútállomás és megállóhely menetrendi adatai és rendkívüli információi érhetők el, majdnem 150 állomásról pedig az indulási vágányszámokat is meg lehet tekinteni.

Terveik szerint a fejlesztést, a QR-kódok kihelyezését kiterjesztik a kevésbé forgalmas regionális állomásokra, megállóhelyekre is, ahol jelenleg nincs digitális kijelző – olvasható a közleményben.

Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére