Nagy dobásra készül a Mercedes Magyarországon: háromezer új munkahely jön létre

• 2023. november 30., csütörtök •
A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárigazgatója, Christian Wolff a vállalat kecskeméti üzemének nagyszabású fejlesztéséről, az új, tisztán elektromos modellekről, és az így létrejövő új munkahelyekről is beszélt egy nemrég megjelent interjúban.
Nagy dobásra készül a Mercedes Magyarországon: háromezer új munkahely jön létre

Emlékezetes, hogy Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter áprilisban beszélt arról, hogy a Mercedes-Benz több milliárd eurós fejlesztésbe kezd kecskeméti üzemében. A vállalat jövőre indítja az elektromos modellek előállítását, ehhez pedig a legmodernebb üzemét hozza létre Magyarországon - írja az Index.

A fejlesztésekről Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárigazgatója beszélt most a Portfoliónak. Mint mondta

A BŐVÍTÉSSEL HÁROMEZER ÚJ MUNKAHELY JÖN LÉTRE KECSKEMÉTEN.

Christian Wolff a Portfoliónaktöbbek között elmondta, hogy

  • a korábbi tervekkel ellentétben a Mercedes-Benz egy teljesen új összeszerelőüzemet és egy új karosszéria-üzemet épít közel 400 milliárd forint értékben Kecskeméten.
  • „A bővítéssel megnő a Mercedes-Benz kecskeméti üzemének gyártási területe, erre pedig azért van szükség, mert az évtized közepén itt kezdődik majd meg a Mercedes-Benz új, MMA- (Mercedes-Benz Modular Architecture) platformhoz tartozó modelljeinek a gyártása.”
  • Nem sokkal később pedig a portfóliójuk kiegészül az úgynevezett MB.EA- (Mercedes-Benz Electric Architecture) platform teljesen elektromos modelljeivel, amelyek egy szegmenssel feljebb lesznek pozícionálva.
  • Néhány éven belül a Mercedes-Benz globális termelési hálózatának egyik legmodernebb üzeme fog működni Magyarországon.
  • A Mercedes-Benz folytatja a tisztán elektromos „Electric only” stratégiájának megvalósítását, ez pedig a kecskeméti gyártóhelyszínt is érinti.
  • „Akár a jelenlegi kapacitásunknak a megduplázására is képesek lehetünk az új gyártósorok felfutásával, ha azt a piaci kereslet indokolja.”
  • „Az is lehet, hogy a belső égésű motorok gyártása valamivel tovább tart majd, mint ahogy azt ma hisszük, de a kecskeméti gyárunk minden lehetséges forgatókönyvre felkészült.”

Forrás: index.hu
Címlapkép forrása: Getty Images

közösség

további frisss

lap tetejére