Munkahelyükről lopkodták a Zsolnay porcelánt, aztán a Facebook Marketplace-en árulták

• 2023. szeptember 21., csütörtök •
Wolf András étterméből lopkodta a Zsolnay porcelánt két alkalmazott. A New York kávéházban már egy éve feltűnt a személyzetnek, hogy eltünedeznek az étkészletek darabjai. Egy dolgozó észre vette, hogy korábbi munkatársa a Facebook Marketplace felületén árul pontosan olyan edényeket, amelyek az étteremből eltűntek.
Munkahelyükről lopkodták a Zsolnay porcelánt, aztán a Facebook Marketplace-en árulták

A rendőrség honlapján lehetett olvasni róla, hogy egy budapesti étterem alkalmazottja feljelentette egy volt munkatársát, amikor rájött, hogy a munkahelyéről ellopott porcelán étkészleteket árulta a Facebook Marketplace-en - írja a Világgazdaság.

A Ripost azt írta, hogy a szóban forgó étterem a New York kávéház, ahol az alkalmazottaknak már régóta feltűnt, hogy eltűnnek az értékes Zsolnay porcelán étkészletek darabjai. Az egyik dolgozó nemrég észrevette, hogy 

egy korábbi munkatársuk a Facebook Marketplace felületén árul olyan Zsolnay porcelánedényeket, amelyek az étteremből eltűntek. Ezt követően feljelentést tett a rendőrségen.

A nyomozók házkutatást tartottak a volt alkalmazott lakásán és egy családtagjánál is, aki ekkor még mindig a New York kávéház alkalmazásában állt.

A VIII. kerületi lakásban nagyjából 4,3 millió forint értékű porcelán- és rézedényeket találtak. A rendőrség ezeket lefoglalta 

– olvasható a Police.hu oldalon. A két gyanúsított ellen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárás. A gyanúsítottak tagadták a bűnösségüket.

Fotó: Cseke Csilla / MTI
Forrás: vg.hu

közösség

további frisss

lap tetejére