Míves szavak, költészet, tudomány? - Az irodalom nyelveiről szóló tanulmányok egy kötetben

• 2023. szeptember 13., szerda •
Az irodalom nyelveinek témájában íródott tanulmányokból válogat dr. Czetter Ibolya legújabb kötete, amelyet szeptember 19-én délután fél 5-kor mutatnak be a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.
Míves szavak, költészet, tudomány? - Az irodalom nyelveiről szóló tanulmányok egy kötetben

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ Magyar Irodalomtudományi Tanszékének vezetője már hat önálló kötetet jegyez, most egy újabbal lép a közönség elé a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. Szeptember 19-én, kedden 16.30-kor prof. dr. Pethő József, a Miskolci Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének főiskolai tanára és dr. habil. Fűzfa Balázs, a könyv kiadója beszélget "Az irodalom nyelvei: válogatott tanulmányok" szerzőjével.

Dr. Czetter Ibolya kutatási területe a stilisztika, a XX. századi irodalmi nyelv, Márai Sándor és Kristóf Ágota életműve, illetőleg a retorikai alakzatok, a magyar nyelv funkcionális kognitív leírásának kérdései. Élete, hobbija a munkája, a tanítás, a nevelés. Lokálpatrióta. Kedves szabadidős elfoglaltsága a társastánc, a nyelvtanulás és a fest(eget)és - szól a könyvbemutató meghívója.

közösség

további frisss

lap tetejére