Mit keres egy rendőrségi intézkedés helyszínén Tóth Kálmán, az ÉSZ elnöke?

vaol.hu • 2024. június 08., szombat •
A pénteki rendőrségi intézkedés sötét árnyékot vethet Nemény András és a baloldali jelölő szervezet, az Éljen Szombathely kampányfinisére - értesült a Vas Népe.
Mit keres egy rendőrségi intézkedés helyszínén Tóth Kálmán, az ÉSZ elnöke?

Tóth Kálmán a Vas Népe újságírójától a hangfelvételre használt telefont elvette, amikor az ügy részleteiről próbálta kérdezni. Hiába szerettünk volna többet megtudni az ÉSZ elnökétől - jegyzi meg a lap az eredeti cikkben.

Egy olvasótól kapta a vaol.hu a fotót, amin látszik:

egy rendőrségi autó mellett áll Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely Egyesület elnöke, a szentkirályi, bogáti városrész jelenlegi önkormányzati képviselője.

A Bogáti utcában a helyszínre érve a villogó kék lámpa fénye jelezte, az út szélén még zajlik a rendőrségi intézkedés. A Toyota Auris típusú személygépkocsin a Nemény Andrást népszerűsítő reklámfelirat messziről látszódott, az autónál egy hölgy állt. Tóth Kálmán akkor nem tartózkodott a helyszínen. Pár perccel később még a Bogáti utcában találkoztunk vele - írja a lap -, a fanyar alkoholszag hamar megcsapta az ember orrát, amikor a politikus közelébe lépett. Kérdésünkre: mi történt?, úgy válaszolt: "Semmi". Majd azt is hozzátette: 

Nem érdekel, mit hallottatok, tróger csapat vagytok.

Tóth Kálmán a vaol.hu kérdésére cáfolta, hogy az autóban ült volna, amikor a rendőrök megállították a gépjárművet, és a sofőrt megszondáztatták. Állítása szerint akkor egy barátjával volt. Elhangzott az is: 

Semmit se hallhattatok hivatalosan. Amit hallottatok, az mind csak elbeszélés.

Ennél a pontnál kivette Tóth Kálmán a Vas Népe újságírója kezéből a hangfelvevőként szolgáló telefont és kinyomta a felvétel gombot, így az utána elhangzottakat nem tudták rögzíteni, az eszközt a politikus többszöri kérés után adta csak vissza. 

Felmerülhet a járművezetés tiltott átengedésének gyanúja

A vaol.hu így folytatja: Tóth Kálmán 2023-ban egy Toyota Auris típusú járművet vásárolt - ezt az idei vagyonnyilatkozatából tudjuk. Ilyen típusú gépjárművet állítottak meg a rendőrök is. Meg nem erősített információink szerint az ügyben felmerülhet a járművezetés tiltott átengedésének gyanúja is: hiszen ha a Toyotát vezető sofőr szervezetében 0,50 gramm/liter véralkohol-, illetve 0,25 milligramm/liter levegőalkohol-koncentrációnál nagyobb érték előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkoholt mutatnak ki, akkor felmerül a gépjármű tulajdonosának, illetve üzembentartójának a büntetőjogi felelőssége. A BTK szerint ez akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. 

További részletek az eredeti cikkben. Kép forrása: vaol.hu/olvasói fotó

közösség

további frisss

lap tetejére