Mit érdemes tudni a tömőanyagok kapcsán?

szponzorált tartalom (x) • 2023. június 26., hétfő •
A töltő- és tömőanyagok rendkívül bőséges alkalmazási körrel rendelkeznek. Például párnák, babák, plüssállatok, rácsvédők készítése során is szükségessé válnak. Ugyanis ezen termékeknél rendeltetésük okán elengedhetetlen, hogy kellően puhák legyenek.
Mit érdemes tudni a tömőanyagok kapcsán?

Miért használunk tömőanyagokat?

Különösen nélkülözhetetlenek, ha babatermékek, figurák varrása a cél. Szerepük a forma kialakítása és a puhaság megteremtése mellett a meleg benntartása is. Mielőtt nekilátsz a következő kézimunkádnak, ajánljuk figyelmedbe a K-ELME töltő/tömőanyagok választékát.

Nézzük meg, hogy milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani a megfelelőt, természetesen ez annak függvénye, hogy mit fogsz készíteni.

Ritkán mosott tárgyak esetében tulajdonképpen bármilyen töltőanyag választható, mivel nem kell számításba venni azt, hogy a gyakori mosással az anyag összeállna csomókba, netán kényelmetlenné válna. Tipikusan ilyen holmik a párnák és a kisállatfekhelyek, ugyanis esetükben leginkább csak a huzatokat szokás rendszeresen mosni. Ideális opciót jelent a darált szivacs és a szilikon töltőanyag.

Mit ajánlunk babák és bábok töltéséhez?

Annak ellenére, hogy bőséges a választék a boltok polcain, sokkal egyedibb és értékesebb egy saját kezűleg készített játék baba. Ahhoz, hogy valóban hosszabb távon is kifogástalan állapotú maradhasson, és kellően mutatós lehessen, körültekintően kell megválasztani a töméséhez legoptimálisabb anyagot. Babák, játékbábuk töltéséhez válassz szilikon töltőanyagot, meglátod, nem fogsz csalódni benne, és tökéletes eredménnyel számolhatsz.

A játékfiguráknál, babáknál egyértelműen a megfelelő forma kialakítása céljából használatosak, viszont van egy másik széles termékkör is, amelyeknél inkább a puhább megmunkáltság követelmény, itt is jó választás a szilikon - például a babaholmik és rácsvédők esetében.

Rácsvédők és alapvető babaholmik készítése

A rácsvédő legfőbb szerepe, hogy védelmet biztosítson a kicsi számára, vagyis alkalmazásával meggátoljuk a baleseteket. Amennyiben ilyesféle párnácskákat, védő termékeket készítenél, javasoljuk, hogy használj szilikongolyót vagy szilikonizált prémium pelyhet, ezek az anyagok ugyanis nem csomósodnak, tehát nem tesz kárt bennük a gyakori mosás sem. 40 fokon nyugodtan kimoshatod őket.

A szilikonizált prémium pehely mellett szól, hogy antiallergén alapanyag, eszerint alkalmazhatod babaholmik töltéséhez, valamint érzékeny bőrrel rendelkező felnőtteknek készített ajándékok esetében is.

Varázslatosan puhává alakítja az elkészített munkát, ráadásul nagyon egyszerű dolgozni vele. Mindenképpen ezt javasoljuk, ha korábban sokszor meg kellett küzdened a tömőanyagok fáradságos bejuttatásával, egyenletes eloszlatásával.

Fontos tehát, hogy milyen töltő/tömőanyagot választasz, ez ugyanis nagymértékben megkönnyítheti a munkádat, ugyanakkor a megfelelő alapanyagok lényegesek a munkád tartóssága, kifogástalan állapota miatt is.
 

közösség

további frisss

lap tetejére