Mit érdemes tudni a Babaváró hitelről 2024-ben?

szponzorált tartalom (x) • 2024. június 20., csütörtök •
Sokan aggódtak amiatt, hogy idén már nem lesz elérhető ez a konstrukció, de jelentjük, hogy él, és virul, továbbra is rengetegen igénylik. Az ügyintézés előtt érdemes pontosan kiszámolni, hogy pontosan mennyi Babaváró hitelre vagyunk jogosultak, valamint egy szakértővel is ajánlott egyeztetni.
Mit érdemes tudni a Babaváró hitelről 2024-ben?

Hogyan történik az igénylés?

A Babaváró hitel a Bankmonitor segítségével is egyszerűen elintézhető. A folyamat mindössze 5 lépésből áll. Az első természetesen a jogosultság ellenőrzése, amit egyszerűen megtehetünk online. A következő a legfontosabb lépés, ahol már mindenképpen szükség van egy szakemberre. Ez a megfelelő bank kiválasztása, ahol rengeteg tényezőre figyelni kell. Van ahol a kedvezményes, máshol a normál törlesztővel számolnak JTM-et. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy valahol több, valahol kevesebb jövedelem is elegendő a felvételhez.

Más eltérésekre is fel kell készülni, ezért is fontos egy szakértő segítségével kiválasztani a megfelelő bankot. Ha ez megtörtént, akkor jöhet az igénylés a kiválasztott banknál. Ezt követi a szerződéskötés, majd a folyósítás. Akkor sem kell pánikba esni, ha a bank elutasítja az igénylést, mivel lehetőség van más pénzintézetnél újra próbálkozni. 

A Babaváró hitel már 2019 július elsejétől elérhető a fiatal párok számára. 2024-re a konstrukció rengeteget változott, ezért is érdemes alaposan megnézni a feltételeket. Idén a maximális összeg 11 millió forintra növekedett, aminek a futamideje maximum 20 év lehet. Az induló havi törlesztőrészlet nem haladhatja meg az 51 ezer forintot, ami az állami kezességvállalási díjat is tartalmazza.

Az első 5 évben kamatmentes, de ha ennyi idő alatt nem születik gyermek, akkor az addig igénybe vett támogatás összegét 120 napon belül, egy összegben kell visszafizetni.

Mi változik, ha megszületik a gyermek?

A kedvezmények köre 2024-től sem változott. Ha az első 5 évben gyermek születik, akkor a hitel kamatmentes marad a futamidő végéig, a havi törlesztést pedig fel lehet függeszteni 3 évre. A család terheit ezzel pont a legjobb időben csökkentheti, mivel a kismama is alacsonyabb jövedelemre számíthat. A második gyermek születését követően a törlesztés újabb három évig szüneteltethető, továbbá elengedik a fennálló tőketartozás 30%-át. Harmadik gyerek születésénél pedig a teljes fennálló tőketartozást engedik el, azaz megszűnik a hitel.

Miért előnyös a Babaváró hitel?

Kedvezményes feltételek mellett juthat a fiatal pár 11 millió forint hitelhez, amit aztán szabadon felhasználhat. Ha 5 éven belül gyermek születik, akkor a teljes konstrukció kamatmentes lesz. A havi törlesztője is nagyon kedvező, mindössze 51.000 Ft/hó. A futamidő maximum 20 év lehet, az igényléshez pedig ingatlanfedezetre sincs szükség. Gyermekvállalás előtt álló házaspárok számára tökéletes választás, sőt, már várandósság alatt is igényelhető.


 

közösség

további frisss

lap tetejére