Minden idők legnagyobb békemenete szerveződik

ripost.hu • 2024. május 26., vasárnap •
Talán a világ legnagyobb békemenete lesz.
Minden idők legnagyobb békemenete szerveződik

A békemenet ebben az időszakban valószínűleg a világ legnagyobb békepárti megmozdulása lesz - írja a ripost.hu.

Minden idők legnagyobb békemenetére készül a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA), ami bizonyságtétel, tanúságtétel is lesz

– közölte ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF–CÖKA szóvivője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A június elsejei esemény annyiban mindenképpen más lesz az eddigiekhez képest, hogy új útvonalon, új helyszínen tartják meg, a „béke szigete” szimbóluma alatt zajlik – mondta az alkotmányjogász. A demonstrációra 11 órától várják majd a résztvevőket a gyülekezőhelyen, a Lánchíd pesti oldalán, onnan indul a menet 13 órakor a Margitszigetre. A szóvivő elmondta: 

talán még soha nem kaptak ilyen sok visszajelzést a fővárosból, vidékről és a külhoni magyarság részéről.

A jelzésekből hatalmas erő árad, és reményei szerint a tömeg önmagában is megtestesíti majd ezt az erőt. Ennek több oka van, de főként az, hogy az emberek csak a magyar miniszterelnökben bíznak, hogy Magyarországot kívül tudja tartani a háborúból – tette hozzá.

A békemenet ebben az időszakban valószínűleg a világ legnagyobb megmozdulása lesz
Arra a kérdésre, van-e olyan szándék, hogy a kormánypártok szimpatizánsai is szerveznek egy nagy demonstrációt, megmutatva, milyen sokan vannak, többen, mint Magyar Péter támogatói, ifj. Lomnici Zoltán közölte: Egy kisebbségi komplexusból táplálkozó és a bosszú által éltetett politikai méregtelenítő kúrát nem nevezne kampánykörútnak. Magyar Péter háborúpártiságát pedig azzal támasztotta alá, hogy egy lengyel lapnak azt nyilatkozta, az oroszoknak ki kell vonulniuk a Krímből.

A CÖF–CÖKA szóvivője szerint egyre feljebb teszik a lécet az európai politikusok a háborús pszichózis jegyében, emellett van egy polgárháborús hangulat irányába történő elmozdulás, és ennek az érintett politikuspalánta egy zászlóvivője.

Ifj. Lomnici Zoltán hozzátette, ennek a pszichózisnak, gyűlöletkampánynak, polgárháborús hangulatnak esett áldozatául a szlovák miniszterelnök Szlovákiában. A szóvivő közölte, a békemenetre mindenkit várnak, pártpolitikai hovatartozás, ideológiai kötöttségek nélkül, ez alapvetően pártpolitikán túlmutató kérdés.

Kifejtette: a békemenet ebben az időszakban valószínűleg a világ legnagyobb ilyen megmozdulása lesz.

Az Európai Unió helyzetét tekintve elkeserítő, hogy

sehol máshol vagy nem hagynak ilyen megmozdulást megvalósítani, vagy egyszerűen nincs az a tömegigény, hogy beszorítsák a saját politikusaikat az emberek egy békepárti álláspontba 

– fogalmazott. Ifj. Lomnici Zoltán azt mondta, június elsején olyan tömegre számít, hogy már nem lesz értelme a számháborúnak, és amelynek a hangja elhallatszik Brüsszelig.

közösség

további frisss

lap tetejére