Milyen jövő vár az EU-ra, és benne Magyarországra?

• 2024. június 19., szerda •
A Mathias Corvinus Collegium szombathelyi képzési központja jövő heti programjának témája: el tudunk-e igazodni az uniós útvesztőben, melyek a főbb uniós szervek, melyiknek mi a feladata, mi az EU küldetése, s milyen jövő várhat rá s benne Magyarországra?
Milyen jövő vár az EU-ra, és benne Magyarországra?

A Mathias Corvinus Collegium szombathelyi képzési központja nevében szeretettel meghívjuk Önt a soron következő szakmai rendezvényünkre, ahol meghívott vendégünk dr. Mernyei Ákos, az MCC Jogi Iskola Magánjogi Műhelyének kutatótanára, a Ludovika Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi főigazgatója lesz.

Az Európai Unió testközelből című rendezvényünkről röviden:
Magyarország épp 20 éve az EU tagja, s az Unió egyes intézkedései a napi közbeszédben és a sajtóban is rendszeresen helyet kapnak. De el tudunk-e igazodni az uniós útvesztőben, melyek a főbb uniós szervek, melyiknek mi a feladata, mi az EU küldetése, s milyen jövő várhat rá s benne Magyarországra? Ilyen s hasonló kérdésekre keressük a választ dr. Mernyei Ákos nagykövettel, korábbi uniós ügyekért felelős helyettes államtitkárral, aki maga is dolgozott az Európai Bizottságnak Brüsszelben.

Arra is válaszokat keresünk, hogy a júliusban megkezdődő Európai Unió Tanács magyar soros elnöksége kapcsán mik a magyar EU elnökség prioritásai, mely területeken és milyen mértékben fog tudni ez változásokat kieszközölni az Európai Unió belső folyamataiban.

Időpont: 2024. június 26. szerda 17 óra
Helyszín: szombathelyi MCC képzési központ, Szombathely, Petőfi Sándor u. 6. II. emelet

A rendezvény látogatása ingyenes, de létszámkorláttal valósul meg.
Kérjük, hogy részvételi szándékukat az alábbi regisztrációs felületen jelezzék számunkra.
A jelentkezéseket a regisztráció sorrendjében tudjuk fogadni.
Regisztráció:   https://feliratkozas.mcc.hu/hu/mcc-szombathely-az-europai-unio-testkozelbol
A rendezvény FB eseménye: https://fb.me/e/8iDcEj3Rp

közösség

további frisss

lap tetejére