Milyen a jó gazda?

• 2021. január 25., hétfő •
Egy olvasónk vasárnap délelőtt a Gyöngyös partján sétált. Amit látott, azt a három fotón örökítette meg. A szeméttel és ürülékkel borított közintézményünk hátsó fertályán látottak levélírásra ösztökélték. Íme, a levél:
Milyen a jó gazda?

“Azt hallani, hogy a 2019. őszi önkormányzati választáson hatalomra került városvezetés elhasználta a harmadik, maga által kinevezett vezetőt is a város Médiacentrumának élén. 
Halmágyi Miklós és Török Tibor után pár hónap alatt megbukott Némethy Mária is.
Hírlik, hogy egy intézmény-összevonást követően az a Horváth Zoltán veszi át az önkormányzati sajtónk (televízió, hetilap, közösségi média) vezetését, aki korábban a Lehet Más a Politika (LMP) színeiben volt a városi közgyűlés tagja.
Nyilván tőle várja a városvezetés, élén Nemény Andrással, hogy a küszöbön álló választási kampány időszakában pártatlanul,

a közszolgálati médiára kötelező semlegességgel fogja irányítani a helyi közmédiát...

A szakértelem nyilván megvan nála, hiszen semmilyen sajtós múltjáról sem tudunk.
Horváth Zoltán 2019 ősze óta vezeti legfontosabb kulturális közintézményünket, az AGORÁ-t. Még az előző városvezetés újíttatta fel az intézménynek helyet adó emblematikus középületünket, a Sportházat sokszáz millió forintos költséggel. Szép is lett, jó is lett.
Ma, január 24-én vasárnap délelőtt a Gyöngyös partján sétáltam. A Sportház Gyöngyös-parti hátsó bejáratánál olyan állapotokat találtam, amelyek elborzasztottak. Meg is örökítettem az itt látható fotókon a szemetet, madárürüléket, rothadó falevelet tartalmazó, de bizonyára jó régóta ott éktelenkedő gusztustalan masszát.
A vegyes állagú mocsok vastagon borítja a lépcsőt, a fellépőt, de még az üvegajtót is.
Mit is mondhatnánk erre?
Jó gazdája van az AGORÁ-nak Horváth Zoltán személyében, semmi kétség. Ha rápillantunk a képekre, azonnal magunk is meggyőződhetünk arról, hogy Horváth Zoltán megérdemli az előléptetést. Biztosak lehetünk abban is, hogy

a városi közmédia állapota hamarosan felhág az AGORA színvonalára...

Mit javasolnék most, Tisztelt Polgármester Úr?
Két igen egyszerű dolgot: seprűt és lapátot!”

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére