Milliomossá tehette az árverés Szilágyi István gyilkosát

• 2023. január 22., vasárnap •
Sz. Péter ugyan élete végéig a rácsok mögött marad, de ha minden igaz, cigire egy darabig nem lesz gondja. Milliók kerülhetnek a számlájára hamarosan...
Milliomossá tehette az árverés Szilágyi István gyilkosát

Mint ismeretes, Szilágyi Istvánt, vagy ahogyan az egész ország hívta legendás szerepe után, Lópici Gáspárt saját fia gyilkolta meg brutális kegyetlenséggel még  2020. május 3-án. A férfit végül tavaly november végén jogerősen is életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, de még így is ő lett az örököse annak a XVII. kerületi háznak, melyben elkövette a kegyetlen gyilkosságot. A helyiek csak horrorházként emlegették a düledező épületet, amit a színész özvegyének halála óta elleptek a patkányok és a csótányok - írja a Ripost.

Sokáig azt sem lehetett tudni, hogy végül kire szállt az egyébként 30 milliós hitellel terhelt ingatlan, de végül kiderült, hogy mivel a színész özvegyének nevén volt, a gyilkos fiú megörökölhette azt. A bank a napokban tartotta meg az árverést, ahol 27 millió forintról indult a licit. Végül a vevő 36 milliós leütésen jutott hozzá az egyébként feltehetően jóval többet érő telekhez. A Ripost most annak járt utána, hogy Sz.Péter, vagyis Szilágyi István és Humenyánszky Jolán börtönben ülő fia jogosult-e pénzre az eladás után. 

Dr. Tran Dániel, aki egyébként a férje halála után Pro bono vállalta el az özvegy jogi képviseletét úgy véli, hogy lehetséges az a forgatókönyv, mely szerint Szilágyi István gyilkosa komoly összeghez juthat a rácsok mögött. 

"Egy ingatlan árverés esetén többnyire nem a követeléshez igazodik a kikiáltási ár. A becsértéknél 50, vagy akár 70 százalékkal is kevesebb lehet az összeg, ha például a bank, vagy a követelés kezelője gyorsan akar a pénzéhez jutni. 

Ugyanakkor, ha az árverésen befolyt összeg meghaladja a követelés mértékét, a fennmaradó rész a törvényes örököst illeti.

 Persze ki kell még fizetni az eljárás során felmerülő költségeket, és ha az érintett ingatlanon volt mondjuk közüzemi hátralék, de a többit át kell adni a jogosultnak" – magyarázta a jogi szakember. 

Az ügyvéd válaszából pedig az következik, hogy az örökös, vagyis Sz. Péter akár milliókat is kaphat, hiszen a korábbi hírek 30 milliós banki és egyéb tartozásokról szóltak, míg a kezelési költség és egyéb jogosultságok összege valószínűleg nem haladják meg a 6 milliós különbözet összegét. De vajon Szilágyi István gyilkosa mihez kezdhet a az akár milliós összeggel? A börtönviseltek a kapcsolattartójukon keresztül kaphatnak pénzt, melyet a fogvatartott a bv. intézet által biztosított kiétkezés során felhasználhat. (szükségleti cikk vásárlása, telefonálás, bv. tartozás rendezése) 

 

Forrás: ripost.hu

közösség

további frisss

lap tetejére