Miért bújik Czeglédy "szoknyája" mögé a szombathelyi városvezetés?

• 2024. április 12., péntek •
Sok mindent elmond Czeglédy Csabának és körének módszereiről az a Facebook-poszt, amiben engem állított pellengérre Facebook-oldalán szerdán.
Miért bújik Czeglédy szoknyája mögé a szombathelyi városvezetés?

Szombathely portré: Gyerekek felhasználása politikai célokra vagy egy jó ügy? címmel írtak a napokban cikket a Vaolon, ami miatt nemcsak a politikus, hanem teljes baloldali követőtábora célkeresztjébe került az újságíró. Az adóbűnöző politikus kamulevélről és aljas szándékról ír a cikk kapcsán. Közhelyes, de igaz: tudjuk, hogy mindenki magából indul ki... Mondhatnám azt is: ritkán látni az önleleplezés ilyen szép formáját egy már rutinosnak mondható, minden hájjal megkent politikustól. Már megérte fölkelni - jutott eszembe először, amikor a lejárató szándékú bejegyzés végére értem. Ám ebben az ügyben - azt gondolom - nem szerény személyemen van a hangsúly. (Még ha Czeglédy Csaba és köre így szeretne rám nyomást gyakorolni.) - olvasható a Vaolon

Számomra most úgy tűnik: Szombathelyen következmények nélkül egy szülő sem mondhatja el szabadon a véleményét, ha azzal a baloldali városvezetésű önkormányzatot bírálja. A reakciót látva, már értem, miért a Vas Népéhez fordult az édesapa. Érdeklődve várom a választ: milyen bűnt követ el az, aki hangosan kimondja a szombathelyi baloldali politikusoknak és megmondó embereiknek: már pedig a gyerekeinket hagyják békén?! A lányaink, fiaink adatait, fotóját és rajtuk keresztül a mi adatainkat semmilyen "szirupos" céllal ne akarják megszerezni, pláne ne a választások előtt két hónappal! 

Ezek után kíváncsi lennék arra is: vajon mennyi szülőnek kellett a véleményét magában tartania, miközben az óvodában - ahol a legnagyobb bizalommal hagyjuk gyermekünket - az olvasónk által említett önkormányzati levelet kedvesen átnyújtották neki? Kétség ne férjen hozzá: az óvónők és a hivatalnokok jóindulatát egy percig sem vonom kétségbe. A baj a helyzettel van, amibe a döntéshozók, vagyis a politikusok hozták őket. 

Azzal van a baj, hogy ebben a szívecskés maszlaggal leöntött, jóemberkedő képletben megint feltűnt Czeglédy Csaba, az adóbűnöző politikus és köre. Véleményem szerint a jótékonykodással, nyereményekkel fűszerezett ügy mögötti (valós) politikai szándék azzal mutatkozott meg igazán, hogy a városházának küldött kérdéseimre e sorok írásakor választ még nem kaptam, helyette szembejött Czeglédy Csaba lejárató szándékkal írt posztja. 

Elgondolkodtató tapasztalat: ha a Nemény András vezette önkormányzatot illeted bíráló véleménnyel, vagy egyszerűen csak kérdőre vonod intézkedései miatt, gyorsan szembe találod magad Czeglédy Csabával és körével. Persze ez nem új "élmény" számunkra, mi, akik Szombathelyen élünk, dolgozunk, véleményt mondunk, ne adj' Isten, kritizáljuk a regnáló baloldali városvezetést - pláne, ha nőként tesszük ezt -, látjuk, tapasztaljuk a legkülönfélébb verbális fenyítéseket, gyalázkodásokat. 

Érthető, ha ennek tudatában, egyre kevesebben mernek megszólalni, bátran beleállni ezekbe a helyzetekbe. 

Újságíróként azonban kutyakötelességünk azokért is kiállni, akik fenti okok miatt csak halkan súgják meg, írják le véleményüket, kritikájukat. Kis túlzással, mi erre esküdtünk, s ezen az úton megyünk tovább. Czeglédyk meg jönnek-mennek, csak legyintünk rájuk. Mert tudjuk, náluk is eljön az idő, amikor majd mennek...

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére