Mérgező anyagot találtak a Lidl és a Spar egy-egy italában, visszahívták a termékeket

• 2024. március 08., péntek •
A Lidl kivonta a forgalomból a Solevita Smoothie Red Genius Gránátalma-acai termék egyik szériáját, míg a Spar a Molkerei Gropper GmbH & Co. KG által gyártott Smoothie – Gyümölcs alapú ital banánból, szőlőből, vörösáfonyából, gránátalmából, acai bogyóból és egyéb gyümölcsökből készült termékét hívta vissza. Az üzletláncok arra kérik a vásárlókat, hogy az érintett italokat ne fogyasszák el.
Mérgező anyagot találtak a Lidl és a Spar egy-egy italában, visszahívták a termékeket

Penészgombák által termelt mikotoxin (patulin) jelenléte miatt hívta vissza a forgalomból a Lidl a 2024. március 12-én lejáró 250 milliliteres Solevita Smoothie Red Genius Gránátalma-acai terméket – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A NÉBIH ARRA KÉRI A VÁSÁRLÓKAT, HOGY AZ ÉRINTETT TERMÉKET NE FOGYASSZÁK EL.

A visszahívott termék bármelyik Lidl üzletbe visszavihető, az árát blokk nélkül is visszatérítik - írja az Index.

Nébih honlapján ismerteti, hogy a patulin mikotoxin sejtkárosító, mérgező anyag, elsősorban az almafélék romlását elősegítő aspergillus és penicillium gombafajok termelik. Főként alma és almatermékek fogyasztásával kerül az emberi szervezetbe, bejutva megnöveli a hajszálerek áteresztőképességét, ödémákat, bevérzéseket okoz. A szervezetben nem akkumulálódik.

Frissítés:

A Spar is visszahív egy terméket

A Nébih tájékoztatása szerint a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. kivonja a forgalomból a Molkerei Gropper GmbH & Co. KG által gyártott „Smoothie – Gyümölcs alapú ital banánból, szőlőből, vörösáfonyából, gránátalmából, acai bogyóból és egyéb gyümölcsökből” álló, 250 milliliteres és 2024. március 12. minőségmegőrzési idejű (EAN kód: 4000980546136) termékét.

A visszahívott termék árát a Spar üzleteiben blokk nélkül is visszatérítik.

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy az italt ne fogyasszák el.

Forrás: index.hu
Fotó: Nébih

közösség

további frisss

lap tetejére