Mellkason szúrta tanárát egy tizedikes diáklány Nagyváradon

MTI • 2023. november 27., hétfő •
Az elkövető egy eminens tanuló, érdemösztöndíjat is kap, és korábban nem észleltek nála magatartási problémákat.
Mellkason szúrta tanárát egy tizedikes diáklány Nagyváradon

Mellkason szúrta nevelőjét egy diáklány hétfőn egy nagyváradi iskolában, a pedagógust meg kellett műteni – közölte Horea Abrudan Bihar megyei főtanfelügyelő az Agerpres román hírügynökséggel, amelyet az MTI alapján a mandiner.hu is idéz.

 Mint mondta, az incidens a Traian Vuia Műszaki Szakközépiskolában történt hétfőn reggel 9 óra körül, a rendőrséget a 112-es sürgősségi hívószámon riasztották. Az ügyben vizsgálat indult. A nevelőt szúrt sebbel szállították a megyei sürgősségi kórházba, ahol megműtötték. Amikor bevitték a sürgősségi osztályra, eszméleténél volt és együttműködött az orvosokkal – nyilatkozta a sajtónak Hadrian Borcea, a kórház sürgősségi osztályának vezetője. A főtanfelügyelő közölte, hogy az elkövető egy tizedik osztályos diáklány, aki eminens tanuló, érdemösztöndíjat is kap, és korábban nem észleltek nála magatartási problémákat. 

A 16 ÉVES VIDÉKI LÁNY A NAGYVÁRADI KÖZÉPISKOLA KOLLÉGIUMÁBAN LAKIK.

Alina Coste iskolaigazgató a Bihon hírportálnak elmondta: a konfliktus előzménye, hogy a nevelő előző este villanyoltáskor egy fiút talált a lány kollégiumi szobájában, amiért megrótta. A helyi sajtó szerint az incidens ennek a folyománya, az egyik igazgatóhelyettes irodájában történt, ahova a lányt és édesanyját behívatták az előző esti kihágás miatt. A diáklány ekkor szúrta hátba az őt szembesítő pedagógust – írták. A lány a rendőrségnek azt mondta, a kést otthonról, a Bihar megyei Mezőörményes (Urmenis) községből vitte be az iskolába. Az igazgató szerint az iskola tanulóit és pedagógusait sokkolta az eset, a tanfelügyelőség szakemberek bevonásával segít nekik feldolgozni a történteket.

Fotó: Molnár-Bernáth László

közösség

további frisss

lap tetejére