Megvan, mennyibe kerül majd az egynapos autópálya-matrica

• 2023. november 21., kedd •
Lázár János építési és közlekedési miniszter egy bizottsági meghallgatáson árulta el, hogy mennyibe kerülnek az új autópálya-matricák 2024 márciusától.
Megvan, mennyibe kerül majd az egynapos autópálya-matrica

Mint ismert, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának hétfői ülésén tartották Lázár János éves meghallgatását. Az építési és közlekedési miniszter az új építészeti törvényről, a KRESZ-ről, valamint a vasúti és a közúti közlekedés fejlesztéséről is beszélt. Az ellenzéki képviselők sem maradtak adósok a kérdéseikkel - írja az Index.

Egyik fontos eleme volt a meghallgatásnak, amikor szóba kerültek az autópályák, ugyanis egy uniós rendelet miatt 2024-től kezdve a tagállamoknak biztosítaniuk kell a napi matricákat is mind a személyautók, mind a nehézgépkocsik számára – írja a hvg.hu.

LÁZÁR JÁNOS ELÁRULTA, 2024. MÁRCIUS 1-TŐL VEZETIK BE A 24 ÓRÁS AUTÓPÁLYA-MATRICÁT MAGYARORSZÁGON, AMELY 5150 FORINTBA KERÜL MAJD.

A miniszter egyébként rámutatott, Magyarország nagy logisztikai előnnyel rendelkezik/rendelkezhet, az autópályák gigantikus bevételt hoznak a költségvetésnek.

A gyorsforgalmi utakból származó bevétel körülbelül 500 milliárd forint, ami 700 milliárdra emelkedik, miközben az alsórendű utakra 120 milliárd forintot költenek.

Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére