Megvan a tizedik győzelem, jöhet a Vasas!

hv • 2023. január 16., hétfő •
A múlt szombati ragyogó kupasiker után egyfajta kötelező győzelemre készültek egész héten az SZKKA-s lányok a Levendula Hotel Algyő elleni idegenbeli mérkőzésen. Pődör Zoltán tanítványai nem is okoztak csalódást, mert magabiztos játékkal hozták el a két bajnoki pontot az alföldi településről.
Megvan a tizedik győzelem, jöhet a Vasas!

Semmit nem akartak a véletlenre bízni a szombathelyiek az NB I./B 14. fordulójának rangadóján. Már a találkozó elején a kezükbe vették az irányítást. A magas tempót diktáló SZKKA ellen már 10:8-as szombathelyi vezetésnél, a 8. percben időt kért a hazaiak mestere, Farkas József.

Ezt követően egy kicsit alábbhagyott az iram, mintegy 7 perces gólcsend állt be, amit Pődör Rebeka tört meg (21. perc: 9:12). Innentől felpörögtek az események,

az SZKKA kezdett folyamatosan elhúzni, a 23. percre Horváth Anna találatával már ötgólosra nőtt a különbség (10:15).

Az első félidő utolsó szakaszában is tartották a tempót, aminek eredményként a szünetre hatgólos előnnyel mehettek az öltözőbe Győri Viktóriáék (12:18).

A második játékrészt is nagy elánnal kezdte a szombathelyi gárda, folyamatosan növelték a különbséget. A 37. percben már tízzel vezettek (13:23).

A meccs tulajdonképpen el is dőlt.

A mérkőzésen akadtak ezután kisebb hullámvölgyek, de a beszálló játékosok remekül segítették a csapatot. Mindenki hozzátette a magáét a győzelemhez, amely nem forgott veszélyben egy pillanatra sem. Végül nyolc góllal, 35: 27-re nyert az SZKKA, amely ezzel tizedik szezonbeli győzelmét aratta, ez pedig azt jelenti, hogy ismét felléptek a dobogóra, következhet a várva várt Vasas elleni csúcsrangadó.

- Büszke vagyok a csapatra. Kiegyensúlyozott mérkőzésen csapatként jól játszottunk. Voltak hullámzások egyénileg a mérkőzésen belül, de

remekül szálltak be és segítettek a padról érkező játékosok.

Mindig volt, aki elő tudott lépni. Megyünk tovább, hiszen újabb rangadók következnek – értékelte a látottakat a meccs után Pődör Zoltán vezetőedző.

Levendula Hotel Algyő – Szombathelyi KKA 27:35 (12:18)
NB I./B 14. forduló

Algyő, 2000 néző
Vezették: Hajdu T. – Halász A.
Hétméteresek: 4/5 ill. ½
Kiállítások: 8 perc ill. 4 perc

SZKKA: Christe  - Varga N. 2, Kulcsár 6, Szmolek 2, Pődör R. 7, Tanaskovic, Pődör B. 6. Cs:, Fritz (k), Balogh P. 2, Győri 5, Horváth A. 5, Szendrei, Kiskartali, Biró
Az Algyő legjobb gólszerzői: Balogh B. 7, Miklós K. 5

Az NB I./B élcsoportja
1.    Vasas ………………….23 (14 mérk.)
2.    Eszterházy SC ………..22 (15 mérk.)
3.    SZKKA…………………..21 (14 mérk.)
4.    Kozármisleny………… 21 (14 mérk.)
5.    Komáromi VSE………. 21 (15 mérk.)
6.    Algyő…………………. 18 (14 mérk.)

közösség

további frisss

lap tetejére