Megúszhatja a börtönt az újbudai rendőrgyilkos

• 2023. május 27., szombat •
Továbbra is elmegyógyintézetben van, megúszhatja a börtönt Sz. Szilárd.
Megúszhatja a börtönt az újbudai rendőrgyilkos

Továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) van a január 13-án egy rendőrt halálra késelő Sz. Szilárd – tudta meg a Mandiner. 

Korábban a Világgazdaság is beszámolt az Újbudán történt rendőrgyilkosságról, az elkövető három rendőrre támadt rá - írja a Világgazdaság.

A meggyilkolt rendőr februárban lett volna 30 éves.

Elképzelhető, hogy a férfi elmeelborulást okozó drogot, kristályt fogyasztott. Mindenesetre nem befolyásolja számára kedvezően a büntetőeljárást, ha droghasználattól lett agresszív ámokfutó. Az orvosi vizsgálat a rendőrgyilkos droghasználatára és az alkoholvizsgálatra is kiterjed. Az ügyészség szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta a letartóztatást, orvosi szakvélemény alapján az ülésen ezt azzal kiegészítve, hogy 

a letartóztatás végrehajtási helyeként a bíróság az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölje ki.

A Központi Nyomozó Főügyészség a Mandinerrel közölte, hogy a több hivatalos ember sérelmére elkövetett emberölés miatt folyamatban lévő nyomozás gyanúsítottja továbbra is személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés hatálya alatt áll, a fogvatartás helye nem változott. Ennél többet az ügyészség nem volt hajlandó elárulni.

Szabó Józseftől, a Fővárosi Törvényszék szóvivőjétől ugyanakkor a portál megtudta, hogy 

Sz. Szilárd május 10-ig volt letartóztatásban, az elmúlt hónapok során a bíróság határozata alapján vizsgálták a férfi elmeállapotát. 

Ennek eredményeként az ügyészség a letartóztatás megszüntetését és

a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta.

A bíróság ennek helyt adott, és az elsőfokú bírósági tárgyalás előkészítése során hozandó határozatig, de legfeljebb november 10-ig elrendelte az előzetes kényszergyógykezelést. Ezen információk alapján az valószínűsíthető, hogy a férfi nem beszámítható.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost
Forrás: vg.hu

közösség

további frisss

lap tetejére