Megújult a Lövői utca Náraiban

hv • 2023. január 31., kedd •
Németh Tamás polgármester meghívására Náraiba látogatott Dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője. A község első embere a helyszínen tájékoztatta Hende Csabát a faluban folyó fejlesztésekről.
Megújult a Lövői utca Náraiban

-    A Lövői utca hosszú ideje igen rossz állapotban volt, ezért örömmel értesültünk még 2021-ben, arról hogy a Belügyminisztériumi útfelújítási pályázatán 19,5 millió forintos támogatást nyertünk – mondta el Németh Tamás. Az erősen leromlott állagú út felújítása során először az alap megerősítése történt meg uzsai, zúzott bazaltkő réteggel. Erre egy úgynevezett finisheres technológiával rádolgozott új egybefüggő AC 11 aszfaltszőnyeg került. Közben megtörtént a csatornafedlapok szintbeemelése, sőt még új útpadka is készült zúzott kőből. A Lövői utca 350 m hosszúságú felújítás összesen 23 millió forintba került. Az említett munkálatokkal egyidőben az önkormányzat az utca egyoldali meglévő rossz állapotú járdáját is felújíttatta és újra aszfaltoztattam mindezt 2,5 millió forint önerőből. 

-    Jó látni, hogy a náraiak minden kínálkozó alkalmat megragadnak, hogy fejlesszék a községet. Az utak állapota minden település számára kardinális kérdés, hiszen jelentősen befolyásolja az ott élők komfortérzetét. Németh Tamás polgármester és csapata jó munkát végez, örömteli, hogy rendszeresen sikeresen pályáznak a kormány általa kiírt pályázatokon. Számunkra nem csak szlogen a vidék folyamatos fejlesztése, hanem valóban szívügyünk – mondta el a bejárás után Dr. Hende Csaba.
 

közösség

további frisss

lap tetejére