Megszűnik egy népszerű funkció: a Messengert és az Instagramot is érinti a változás

• 2023. december 06., szerda •
A Facebook anyavállalata, a Meta szétválasztja az átjárhatóságot az Instagram és a Messenger üzenetküldéseiben. December közepétől a felhasználók csak az adott platformon kezdeményezhetnek csevegést.
Megszűnik egy népszerű funkció: a Messengert és az Instagramot is érinti a változás

December közepétől az Instagram és a Facebook üzenetküldő szolgáltatásai már nem lesznek kompatibilisek egymással – ismertette a The Verge a Meta legújabb frissítését.

A FUNKCIÓ MEGSZŰNTÉVEL NEM LEHET MAJD ÚJ, A PLATFORMOK KÖZÖTT TÖRTÉNŐ CSEVEGÉST INDÍTANI

- írja az Index.

A Meta szóvivője, Alex Dziedzan a lap kérdésére megerősítette, hogy egy 2020-as frissítésnek köszönhetően az Instagram- és a Messenger-felhasználók beszélgetéseket kezdeményezhettek egymás között. A funkció megszüntetése után az emberek továbbra is tudnak majd üzenetet küldeni és hívásokat indítani, de ezt csak az adott platformon tehetik majd meg. 

A szolgáltatások közötti meglévő beszélgetések írásvédett módba kerülnek, így a korábbi üzenetek olvasható módban maradnak. A Messenger- és Instagram-felhasználók egymás online jelenlétét, tevékenységi állapotát sem láthatják majd. A funkció törlésének okát nem indokolták és a változás pontos időpontja sem világos. 

Mint írtuk, a Meta szeptemberben az SMS-üzenetek küldésének és fogadásának lehetőségét szüntette meg a Messenger alkalmazásban.

Fotó: Getty Images
Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére