Megszületett az ítélet - Börtönbe megy a szombathelyi dohánybolti rabló

• 2023. július 12., szerda •
A Szombathelyi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében megtartott tárgyaláson rablás bűntette miatt egy év hat hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésbüntetésre és kettő év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki a hónap elején egy szombathelyi dohányboltot rabolt ki.
Megszületett az ítélet - Börtönbe megy a szombathelyi dohánybolti rabló

A vádlott 2023. júliusában délután 16 óra körüli időpontban – azzal a szándékkal, hogy onnan jogtalanul készpénzt tulajdonítson el – bement egy Szombathelyen található Nemzeti Dohányboltba úgy, hogy pulóverének kapucniját a fejére húzta, arca elé pedig egy fekete színű maszkot helyezett, így arcát teljesen elfedte - olvasható a Szombathelyi Törvényszék oldalán.

Az üzlet vendégterébe lépve közölte az ott egyedül tartózkodó eladóval, hogy „A bevételt!”. Az eladó a vádlottnál jelentősen gyengébb fizikummal rendelkezett, így a vádlott fenyegető megjelenéséből és fellépéséből felismerte a szándékát, egyúttal meg is rémült tőle, és tartva attól, hogy vele szemben a erőszakosan lép fel az üzletben található készpénz megszerzése érdekében, egyből hátra lépett a pultból, ellenállást tanúsítani pedig – érezve annak kilátástalanságát – nem mert. A vádlott – miközben a kiszolgáltatott helyzetben lévő eladó előle folyamatosan hátrált, majd a sarokba húzódott – a pénztárgéphez ment, melyet kinyitott, és abból 100.000 forint készpénzt vett ki, majd távozott az üzletből. Az okozott 100.000 forint kár nem térült meg, ezért a bíróság a vádlottat kötelezte ennek megfizetésére.

A szemle során rögzített nyomok, a kamerafelvételek elemzése és a rendőrök személyismerete vezetett az azonosításához, melynek eredményeként 2023. július 10-én elfogták és előállították azt a 47 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a cselekmény elkövetésével. A férfit a nyomozók 2023. július 11-én rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, melynek során beismerő vallomást tett.

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére