Megszületett a döntés: újraszámolják a szavazatokat Budapesten!

• 2024. június 12., szerda •
Az NVB úgy határozott Vitézy Dávid fellebbezése után, hogy újraszámolják a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatait.
Megszületett a döntés: újraszámolják a szavazatokat Budapesten!

Az NVB úgy határozott Vitézy Dávid fellebbezése után, hogy újraszámolják a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatait - írja a Mandiner.

Ma este ülésezett a Nemzeti Választási Bizottság, itt pedig döntés született arról, hogy újraszámolják a főpolgármester választáson az érvénytelennek minősített szavazólapokat. A bizottság tagjai több mint egy órás vita után 12 igen szavazattal, 4 szavazat ellenében döntöttek az újraszámlálásról – írja a Magyar Nemzet.

Mint arról beszámoltunk, szerda délután hivatalosan is leadta a fellebbezést Vitézy Dávid a Fővárosi Választási Irodánál, amely a jogszabályoknak megfelelően még ma át kellett azt küldenie a Nemzeti Választási Irodának.

Vitézy Dávid a leadást követően a sajtónak azt mondta, bízik abban, hogy Karácsony Gergely is támogatni fogja az újraszámlálást, hiszen az ő érdeke is, hogy a budapestiek tisztán lássák, hogy mi a főpolgármester-választás valós eredménye.

Ha az érvénytelen szavazatok száma hetvenhatszorosa a két jelölt közötti különbségnek, akkor minden jogi eszközt meg kell ragadni annak érdekében, hogy legalább az érvénytelen szavazatokat újraszámolják

– hangsúlyozta Vitézy.

Fotó: MTI/Balázs Attila
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére