Megszólalt Tiborcz István a Spar megvásárlásáról

• 2024. április 06., szombat •
Hamis volt a baloldali média híresztelése.
Megszólalt Tiborcz István a Spar megvásárlásáról

„Sem a BDPST Group, sem tulajdonosa, Tiborcz István nem tervezett és nem is tervez befektetni a SPAR kiskereskedelmi láncba” – közölte állásfoglalásában a Tiborcz István vállalata, a BDPST Group.

Elsőként a VSquare nevű hírportál számolt be csütörtökön arról, hogy információik szerint nemrég Tiborcz István igyekezett megvásárolni a magyarországi Spart - írja a Mandiner. A vállalat a Világgazdaságnak is eljuttatott állásfoglalásában azonban azt írta:

a múltban sem történt e tárgyban semmilyen ajánlattétel, vagy egyeztetés a részükről. Minden alapot nélkülöz ezzel ellentétes információ terjesztése”.

Az állásfoglalás előzményeiről

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, meglehetősen gyorsan eszkalálódott az osztrák SPAR és Magyarország Kormánya közötti ellentét, amely mág a múlt hónapban pattant ki, miután az élelmiszerlánc vezérigazgatója, Hans Reisch, több helyen is nyilatkozott, arra panaszkodva, hogy a magyar fél részesedést szeretne szerezni a vállalatban, emellett a boltóriás bepanaszolta Magyarországot az Európai Bizottságnál, a kiskereskedelmi különadó miatt. A kormány ugyanakkor visszautasította a vezérigazgató állításait. 

Nyitókép: Mandiner-archív
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére