Megszólalt a magyar lottónyertes Éva: Az első 4 szám egyezett, letettem a szelvényt, és nem mertem megnézni az ötödiket

• 2024. február 22., csütörtök •
Mivel az egész ország lottólázban ég, mi is felkutattunk néhány korábbi nyertest: a szerencsések megosztották velünk mire költötték a hirtelen nyakukba hulló összeget.
Megszólalt a magyar lottónyertes Éva: Az első 4 szám egyezett, letettem a szelvényt, és nem mertem megnézni az ötödiket

Az 5-ös lottót az 1950-es évek végén vezették be Magyarországon és az óta töretlen sikernek örvend. Nem is csoda: szinte minden családnak van egy különleges története arról, hogy kihúzták a számait, vagy épp arról, hogy majdnem kihúzták azokat. Bár arra, hogy valakinek mind az 5 számát kihúzzák, egyáltalán nincs nagy esély, az emberek mégis évtizedek óta, szinte szertartás szerűen töltik ki a heti lottót, bízva a jó szerencséjükben - írja a Ripost.

Éva, mióta az eszét tudja lottózik, és 2015-ben majdnem meg is nyerte a lottó ötöst, csak épp az utolsó szám mellé ment. Azon a héten valaki 1,8 milliárd forinttal lett gazdagabb, ám Éváéknak csak 4-ese lett a lottón. Az asszony férje egy üzemi baleset miatt kórházban feküdt, így szombat este csak telefonon beszéltek, ez után nézte meg Éva a lottószámokat.

Megnéztem a lottószámokat és elképedve láttam, hogy az első 4 szám egyezik. Ekkor letettem a szelvényt, mert nem mertem megnézni, hogy stimmel-e az utolsó szám. Mikor megnéztem, láttam, hogy eggyel a nyerő szám mellett van az utolsó szám

 — meséli a Ripostnak Éva, aki hosszú évek óta minden héten megjátssza a gépi lottót. Éva első pillanatban persze csalódott volt, ám amikor elmondták mennyit kaszált a 4 találattal, kicsit megenyhült.

— 750 ezer forintot nyertünk, aminek rettenetesen örültem, bár itt is pechesek voltunk — fűzi tovább a történetet Éva, aki elárulta, hogy az azt megelőző héten több, mint 1 millió forint, utána következő héten pedig több, mint 2 millió forintot ért a 4 találat.

De így is öröm volt az ürömben a pénz, ugyanis a férjem ekkor vesztette el az egyik ujját

 — idézi fel a tragédiát Éva, akinek a férjének egy üzemi balesetben megsérült az egyik ujja, amit az orvosok nem tudtak megmenteni. Éva és párja ma közösen kávéznak azon a teraszon, amit az akkori lottónyereményükből építtettek, ám bár az óta is heti rendszerességgel lottóznak, még máig sem ütötték meg a főnyereményt.

Csaba családjának volt egy ismerőse, aki minden alkalommal feladta nekik a lottót, ám a család egy vakáció alkalmával elbizonytalanodott, vajon a nyaralás ideje alatt is megjátssza-e a lottó számaikat az illető. Mivel akkoriban, 1971-ben még nem volt telefon, nem tudtak érdeklődni, a nyaralás pedig feszült hangulatúvá vált a bizonytalanság miatt.

A szüleim annyira megijedtek, hogy esetleg nincs lottójuk, hogy a nyaralás alatt is feladták a lottót a fix számaikkal

 — meséli lapunknak Csaba, aki elárulta, bár nem ütötték meg a főnyereményt, szülei jól döntöttek: kiderült, nem csak ők játszották meg a számaikat, hanem az ismerős is, így a család kétszer is hatalmasat szakított a nyertes szelvényekkel.

— Kétszer 70 ezer forintot nyertünk, amiből a szüleim vettek egy vadi új Zsigulit, és egy telket az agglomerációban, ahová felépítettek egy nyaralót is — zárta lapunknak Csaba, aki azt is elárulta, hogy a bordó autó sajnos már nincs meg, ám a nyári lak még ma is áll. A nyaralóban a nyári szünetben gyakran összejön a család, ahol Csaba általában elmeséli a nagy nyeremény történetét is a gyerekeinek és unokáinak, hiszen a nyertesek ma már nem lehetnek köztük.

Forrás: ripost.hu
Fotó: olvasói,  Fortepan/Chuckyeager-tumblr,  Ivan Smuk

közösség

további frisss

lap tetejére