Megszenvedett a Falco a Jászberénnyel a kongó Arénában

• 2020. március 12., csütörtök •
Az első félidőben 18 ponttal is vezetett a vendég alakulat, a második játékrészben azonban felébredt a bajnoki címvédő.
Megszenvedett a Falco a Jászberénnyel a kongó Arénában

Az első negyedet bár jól kezdte, ám rosszul folytatta a Szombathely. Három perc elteltével játékba lendült a sereghajtó és olyannyira elkapta a fonalat, hogy a vezetést is átvette. 12. pontjánál megrekedt a Falco, a Berény viszont szépen szórta a kosarakat, aminek következtében már 12:25-öt mutatott az eredményjelző. Nagyon nem mentek a kinti dobások a sárga-feketéknek, de igazán a mérkőzés ezen szakaszában semmi sem klappolt Okornéknál.
A második negyed valóságos hideg zuhannyal folytatódott. Javulás helyett tovább romlott a címvédő játéka, a Jászberény pedig mindeközben 18 pontosra növelte előnyét. Mindezt úgy, hogy zsinórban 22 pontot szórtak Pantelicsék, szemben a Falco 0 kosarával. A meglehetősen hosszúra nyúlt kosárcsendet Váradi törte meg, és ha nehezen is, de kezdett feljönni a Falco. Szünet előtt már 38:42 volt az állás, gyakorlatilag kezdődhetett megint minden elölről, nagyon mélyről jött vissza a Szombathely.
Fordulást követően - ahogy az várható volt - ment előre becsülettel a címvédő, át is vették Váradiék a vezetést, csakhogy nem nagyon akart kipukkadni a berényi lufi. Makacsul tartották magukat a vendégek, nem tudott ellépni a Falco, 3-4 pontnyi távolság volt ekkor a csapatok között.
A végére aztán elfáradt a Berény, a szombathelyiek pedig, ha nagy nehézségek árán is, de megverték a sereghajtót.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Jászberényi KSE 77-67 (12-25, 26-17, 21-14, 18-11)
Szombathely, Aréna Savaria, zárt kapuk mögött
V.: Tőzsér D., Goda L., Boros T. (Schäffer B.)

Falco: Hooker 6, Curry 6, Benke 11/3, Washington 5/3, Reddic 14. Csere: Váradi 14/6, Lake 4, Filipovity 17/3, Bíró -.

JKSE: Nelson 8/6, Baker 26/6, Brbaklics 6, Penn 22/6, Pantelics 1. Csere: Buzás -, Peringer 4, Ruják -.

Gasper Okorn: – Nehéz időszakban vagyunk. Keressük az okot erre, és meg fogjuk találni. Nem adjuk fel, továbbra is egy csapat vagyunk, ki kell jutnunk a gödörből. A győzelem a fontos, főleg amikor 18 pontról fordítasz. Problémáink vannak. Vissza kell találnunk arra az útra, amin voltunk. Mindent megteszünk azért, hogy ezt minél gyorsabban megtegyük.

Miljan Csurovics: – Mindkét csapatnak nehéz szurkolók nélkül játszani. Vereség után nehéz elégedettnek lenni, főleg akkor, amikor olyan helyzetben van valaki, mint mi. 35 percig jól játszottunk a bajnokság legjobb csapatának parkettjén. A Szombathelynek nehéz motiváltnak lennie egy ilyen mérkőzésen, de ezeket a dolgokat ki kell használnunk. Jó érzéssel utazunk haza.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére