Megható szavakat mondott Schäfer András a németek elleni vereség után

• 2024. június 20., csütörtök •
Marco Rossi, Szoboszlai Dominik és Gulácsi Péter is a játékvezető hibáját emelte ki a német válogatottól elszenvedett 2-0-s szerdai vereség után, de Schäfer András másik utat választott, amikor a vegyes zónában magyar újságírók előtt értékelte a második Európa-bajnoki csoportmeccset. Az Union Berlin középpályása megható szavakat fogalmazott meg.
Megható szavakat mondott Schäfer András a németek elleni vereség után

Két forduló után két vereséggel és nulla ponttal áll a magyar labdarúgó-válogatott a németországi Eb-n. Június előtt zsinórban tizennégy meccsen volt veretlen Marco Rossi csapata, júniusban viszont négy meccsen három vereség az eddigi mérleg, az egyetlen győzelmet az Eb-re ki nem jutott és tartalékos izraeli csapat ellen sikerült elérni. Vereség Dublinban Írország ellen, majd már az Eb-n vereség Svájc és most Németország ellen. Nem ehhez szoktak a válogatott drukkerei az elmúlt két-három évben - írja a Magyar Nemzet.

– Két ilyen meccs után nehéz mentálisan egyben maradni, de ez a munkánk, próbáljunk minél jobban csinálni – reagált a helyzetre Schäfer András a németek elleni 2-0-s vereség után a stuttgarti stadion vegyes zónájában. – A múltban egy vesztes meccs után nem biztos, hogy ilyen biztatást kapott volna a válogatott. Tudjuk, hogy a mi felelősségünk, hogy nem magunkért, nem ezért huszonöt emberért játszunk, hanem azért 10-15 ezerért, aki itt volt a stadionban és azért a 15 millióért, aki buzdít minket a tv előtt. Szeretném megköszönni a szurkolást, jó volt ezt átélni válogatott szinten.

Megható szavak Schäfer Andrástól, aki egyébként is a jelenlegi magyar válogatott csupaszív játékosa. Az Union Berlin középpályása inkább a stadionban remek hangulatot teremtő magyar szurkolókról akart beszélni, akik a Svájc elleni csalódást keltő vereség után is kitartottak mellettük, mintsem a játékvezető vélt vagy valós hibájáról, ami a németek első góljához vezetett.

– Ennél több helyzetet Németország ellen nehéz kialakítani, és ha nem élsz ezekkel, akkor nehéz dolgod lesz – kereste a játékvezető helyett a csapatban a hibát Schäfer, akinek igaza van, hiszen az első húsz percben több nagy helyzetet is elpuskázott a válogatott, a második félidőben pedig még 0-1-nél Varga Barnabás fejelhetett szinte ziccerben, de célt tévesztett.

Schäfer András: Nem szeretnénk pont nélkül hazamenni

– Egy ilyen csapat ellen az kell a pontszerzéshez, hogy jól teljesíts, hogy öld meg a játékukat és hogy legyen szerencséd. Ha mindent összevetünk, a szerencse most nem volt meg, de a múltban meg sokszor igen. Ha az egész meccset nézem, a németek megérdemelték a győzelmet – ismerte el Schäfer, aki annyit azért megjegyzett, hogy ő is sajnálja a játékvezető ítéletét, ami után vezetést szereztek a németek.

Mint ismert, Ilkay Gündogan ellökte Willi Orbánt, ezután került a labda a gólszerző Jamal Musialához. Rossi szerint a játékvezető kettős mércét alkalmazott a meccsen, Gündogan szerint meg röhejes a magyarok kritikája. Schäfer viszont nem ezzel foglalkozik, és nem is azzal, hogyan lehet még továbbjutni a csoportból. Elmondta, mi az egyetlen fontos dolog jelen pillanatban.

– Nem szeretnénk pont nélkül hazamenni – húzta alá. – Most a legnagyobb hiba az lenne, ha elkezdenénk számolgatni. Nekünk most azzal kell foglalkoznunk, hogy a skótokat megverjük, semmi mással. Az utolsó meccsen bizonyítanunk kell, ezért magunkat kell felkészíteni úgy, hogy meg tudjuk nyerni azt a találkozót.

A magyar válogatott az A csoport automatikusan továbbjutó első két helyén már nem végezhet, de a négy legjobb csoportharmadik közé még odaérhet, aminek alapfeltétele a Skócia elleni győzelem vasárnap, de önmagában az nem biztos, hogy elég lesz.

Európa-bajnokság, A csoport, 2. forduló:
Németország–Magyarország 2-0 (1-0), Stuttgart, 51 000 néző, jv.: Makkelie (holland). Gólszerző: Musiala (22.), Gündogan (67.)

Forrás: magyarnemzet.hu
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 Fotó: EPA/Mohamed Messara

közösség

további frisss

lap tetejére