Meghalt Roberto Cavalli

• 2024. április 13., szombat •
83 éves korában, hosszan tartó betegség után meghalt a legendás olasz divattervező, Roberto Cavalli.
Meghalt Roberto Cavalli

Életének 83. évében elhunyt Roberto Cavalli olasz divattervező – írja a The Sun. A legendás tervező egy ideje már beteg volt. Hat gyermeket hagyott hátra, köztük a legkisebb alig több mint egyéves, valamint párja, a nála 45 évvel fiatalabb modell, Sandra Nilsson is gyászolja, akivel 2014 óta voltak együtt - írja az Index.

Roberto Cavalli 2015-ben eladta a nevét viselő cégét, amelyet az 1970-es években alapított. A Roberto Cavalli kollekciók mellett ő hozta létre az RC Menswear márkát és az 1998-ban indított Just Cavalli fiatalos vonalát is.

Roberto Cavalli 1940. november 15-én született Firenzében. Gyermekként árván maradt, apját a Castelnuovo Sabbioni (Arezzo) elleni náci támadáskor ölték meg. Húszéves koráig dadogott és sok koncentrációs nehézséggel küzdött, de sikerült elvégeznie a firenzei akadémiát.

A hetvenes években szabadalmaztatta a bőrre való nyomtatási eljárást. 1970-ben mutatta be első kollekcióját egy párizsi bemutatón. Később Saint-Tropez-ban nyitott egy kis üzletet, ahol használt és újrahasznosított farmereket árult saját stílusában, és ahol Brigitte Bardot és Mick Jagger is megfordult. 2002-ben Roberto Cavalli megnyitotta első kávézóját Firenzében, amelyet a rá jellemző állatos mintákkal frissített fel.

A növekvő eladások ellenére 2014-ben Cavalli névadó márkája éves veszteségeket kezdett el szenvedni, elsősorban a rosszul biztosított adósságok miatt. A család 2015-ben eladta a cég 90 százalékos részesedését a Clessidra nevű, olasz vállalkozásokra szakosodott befektetőnek. A vállalat 2019 márciusában csődöt jelentett, és még abban az évben megvásárolta a dubaji székhelyű Vision Investment Co. fejlesztőcég.

Fotó: Gareth Cattermole / Getty Images Hungary
Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére