Meghalt Fritz Wepper, a Derrick tévésorozat nyomozója

• 2024. március 26., kedd •
Fritz Wepper, aki a népszerű német Derrick filmsorozatban a címszereplő nyomozó társát, Harry Kleint alakította, 82 éves korában meghalt. Három éve daganatos betegséggel diagnosztizálták, és hosszú kórházi kezelés után 2022-ben térhetett haza.
Meghalt Fritz Wepper, a Derrick tévésorozat nyomozója

Fritz Wepper német színész, aki a népszerű Derrick tévésorozatban Harry Klein nyomozót alakította, hétfőn 82 éves korában meghalt – számolt be róla a Bild német újság.

Az MTI szerint Wepper kiskamaszként lépett először színpadra a Pán Péter című darabban. Pár évvel később, 1959-ben már Bernhard Wicki A híd című háborúellenes filmjében szerepelt, amely a Golden Globe-díjat is megkapta. Bob Fosse nyolc Oscarral díjazott Kabaré című filmjében láthatták a nézők 1972-ben. Wepper a produkcióban Fritz Wendelt játszotta - írja az Index.

A nemzetközi népszerűséget azonban a Derrick című ZDF-krimisorozat hozta meg számára, amelyben Derrick főfelügyelő beosztottját alakította.

A kultsorozat első epizódját 1974. október 20-án vetítették le, Stephan Derrick főfelügyelő és partnere, Harry Klein nyomozásait több mint száz ország televíziónézői láthatták azóta. A ZDF német televízió 24 év alatt 281 epizódot készített. Derrick és Klein a sorozatban a müncheni felső tízezer körében elkövetett gyilkosságok ügyében nyomozott. Az utolsó epizódot 1998-ban vetítette a csatorna. Utolsó szavaival Derrick megköszönte a segítséget partnerének, majd eltűnt a müncheni éjszakában. A címszerepet Horst Tappert játszotta, aki 2008-ban, 85 éves korában hunyt el.

Wepper emlékezetes alakítást nyújtott még a Te szent ég! című ADR-vígjátéksorozatban is, amelyben a minden hájjal megkent polgármestert, Wolfgang Wöllert játszotta 2002 és 2021 között. 

Három éve daganatos betegséggel diagnosztizálták, és hosszú kórházi kezelés után 2022-ben térhetett haza.

Forrás: index.hu
Fotó: Joerg Koch / Getty Images Hungary

közösség

további frisss

lap tetejére