Meghalt a Gucci és a Moschino divattervezője

• 2023. november 11., szombat •
Csupán 46 évesen meghalt Davide Renne, a Gucci és a Moschino dizájnere. Kilenc nappal ezelőtt nevezték ki a Moschino kreatívigazgatójának, amit sajnálatos módon már nem élvezhet ki. Az olasz divattervező halálának oka még nem ismert, de vállalata annyit elárult, hogy pénteken halt meg Milánóban.
Meghalt a Gucci és a Moschino divattervezője

Davide Renne olasz származású divattervező 20 évig volt a Gucci ruházatért felelős vezetője, majd kilenc nappal ezelőtt kinevezték a Moschino kreatívigazgatójának, amely tisztséget sajnos nem tud már kiélvezni, ugyanis pénteken meghalt Milánóban, mindössze 46 évesen - írja az Index.

Annak ellenére, hogy csak nagyon rövid ideig volt velünk, Davide képes volt azonnal elnyerni minden tiszteletünket és szeretetünket. Ma ránk hárul a felelősség, hogy folytassuk, amit a fantáziája és kreativitása képviselt a divatvilágban

− fogalmazott Renne főnöke Instagram-oldalán.

Renne első kollekciója kreatívigazgatóként februárban debütált volna a milánói divathéten − tudta meg a BBC.

Kinevezését hatalmas megtiszteltetésnek élte meg és úgy fogalmazott,

Ez mélyen rezonál velem: amit a divat − különösen az olasz divat, és mindenekelőtt a Moschino háza − hatalmas erejével elérhet. Mindezt játékérzettel, örömmel kell elérni. A felfedezés és a kísérletezés érzése kell hogy uralja az egészet.

Gyászol a divatvilág

A divatipar számos befolyásos alakja a közösségi médiában rótta le tiszteletét, sokan kommentálták Renne Instagram-bejegyzéseit. Harris Reed, a Nina Ricci kreatívigazgatója „igazi angyalként” jellemezte a divattervezőt, míg Karen Elson modell és énekes azt írta:

Megszakad a szívem. Édes Davide, nyugodj békében.

Renne mentora, Dell'Acqua azt írta Instagramján: „Búcsú, Davide! Mindig a szívemben leszel.”

Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére