Megfenyegették a Fidesz körmendi polgármesterjelöltjét, visszalép a választástól

• 2024. február 29., csütörtök •
Családja kérésére döntött úgy Belencsák István, hogy mégsem indul el Körmenden a polgármesteri székért, holott csak néhány napja választotta meg a Fidesz helyi szervezete.
Megfenyegették a Fidesz körmendi polgármesterjelöltjét, visszalép a választástól

Pénteken választotta meg a Fidesz helyi szervezete a kormánypárt polgármesterjelöltjének Belencsák Istvánt, szerdán azonban már arról posztolt, hogy visszalép a választásoktól - írja az Index.

Belencsák István Facebook-oldalán döntését azzal indokolta, hogy az elmúlt napokban olyan dolgok történtek, amelyre a legrosszabb rémálmában sem mert gondolni.

Egyrészt a város szintén kormánypárti polgármestere, Bebes István szerinte vállalhatatlan bejegyzést tett közzé róla, amelyben megkérdőjelezte a megválasztásának tisztaságát, ráadásul névtelen telefonhívásokkal is megfenyegették, ezért családja kérésére úgy döntött, hogy mégsem indul el a választáson. 

Mint írta: 

Facebookos álprofilokról és névtelen levelekben ócsárolták nem csak személyemet, de a szavazáson részt vevő tagtársaimat is. Az elmúlt két napban pedig már attól sem riadtak vissza bizonyos körök, hogy névtelen telefonhívásokkal próbáljanak megfélemlíteni, fenyegetni. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer azoktól az emberektől kell félnie a családomnak, akikkel elméletileg egy hajóban evezünk. Illetve csak hittem, hogy evezünk. Pontosan ismertem ugyan ezeket az embereket, de ilyen szintű gyűlölködésre és fenyegetésre még én sem számítottam.

Aki nem értené, hogy mi zajlik a Rába-parti kisvárosban, azoknak röviden megpróbáljuk összefoglalni a lényeget: Bebes István, aki 2002 óta megszakítás nélkül vezeti a települést, idén leköszön a polgármesteri posztról. A fideszes politikus terveiben az szerepelt, hogy ő nevezi meg az utódját, ám a kormánypárt helyi szervezetének többsége nem az általa támogatott Szabó Barnát, a Polgári Összefogás Körmendért Egyesült elnökét, hanem a település jelenlegi alpolgármesterét, Belencsák Istvánt választotta meg.

Bebes István a szavazás után egy Facebook-bejegyzésében azzal vádolta meg Belencsákot és „segítőit”, hogy zaklatták a tagokat, hogy rá, és ne Szabó Barnára szavazzanak, ráadásul szerinte olyanok döntöttek arról, hogy ki legyen a Fidesz helyi polgármesterjelöltje, akik nem is Körmenden élnek életvitelszerűen. 

Erre a posztra utalt bejegyzésében Belencsák István, amely szerinte „hemzseg a hazugságoktól”, és amellyel Bebes István nem csak a szavazás tisztaságát kérdőjelezte meg, „de szembeköpte azt a politikai közösséget is, amely évtizedeken keresztül támogatta”.

Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére