Megdöbbentek a francia kommentelők: „Orbán Viktor nem az az ember, akit folyamatosan mutatnak nekünk!"

• 2023. december 09., szombat •
Hozzászólók sora jött rá arra Orbán Viktor franciaországi interjúja után, hogy a magyar miniszterelnök nem béna kacsa az európai politikában, józan érveket sorakoztat fel, és az EU vezetése csak azért próbálja meg rossz nacionalistának beállítani, mert nem akarja hallani a logikus véleményét.
Megdöbbentek a francia kommentelők: „Orbán Viktor nem az az ember, akit folyamatosan mutatnak nekünk!

„Nagyon figyelmesen elolvastam ezt az interjút, fókuszáltam a kifejtett érveire pontról pontra. Orbán Viktor nem az az ember, akit folyamatosan mutatnak nekünk! A véleménye több témában teljesen reális" – ilyen és ehhez hasonló hozzászólások jelentek meg az egyik vezető francia lap, a Le Point Orbán Viktorral készített exkluzív interjúja alatt. A beszélgetést a Mandiner is szemlézte, a teljes képet adó cikket ide kattintva olvashatja el, de ha csak az öt legerősebb kijelentésre van ideje, azt is megtalálja a Mandineren.

A francia kommentelőket láthatóan meglepte, mit is gondol valójában Orbán Viktor többek között Ukrajna EU-csatlakozásáról, a migrációról és a NATO jövőjéről – a többség pedig egyetért vele.

Gratulálok a Pointnak az interjúhoz! Orbán Viktor nem az a béna kacsa az európai politikában, mint amit a helyesen gondolkodó és intellektuálisan felsőbbrendű sajtó, valamint a jogállamiság professzorai írnak nekünk”

– közölte az egyik olvasó.

Orbán Viktor tisztán látja Európa jövőjét

Az ukránokkal kapcsolatban többen megjegyzik, hogy nem szabad őket cserben hagyni, de ettől még nem válnak automatikusan Európa partnerévé, a mezőgazdaság ügyében pedig teljesen igaza van a magyar miniszterelnöknek, Ukrajna érkezése különösen Franciaországban jelentene katasztrófát.

Tűpontos szavak. Ezek azok az érvek, amiket az Európai Unió nem akar hallani, ezért mutatja őt nekünk rossz nacionalistának”

– állította egy másik hozzászóló. Többen is azt gondolják, hogy Orbán Viktor józan érveket sorakoztat fel az interjúban, különösen Ukrajnával és a NATO-val kapcsolatban. Más azt írta, a beszélgetés bizonyítja, hogy a kormányfő reálisan gondolkozik, és tisztábban látja Európa jövőjét, mint a nyugati országok vezetői.

Szó sincs Ukrajna elengedéséről

Az, akit farkasként állítanak be, számomra úgy tűnik, tele van józan ésszel és megfelelő értékrenddel”

– szögezte le egy kommentelő. Más arra hívta fel a figyelmet, hogy Orbán Viktor megvédi a véleményét, miközben a csapongó liberális demokráciák nem mutathatnak fel fényes eredményeket. A nemzeti érdekek védelmének fontossága a hozzászólók többségénél előkerült.

„Nem tudom, finomított-e az interjú érdekében a kifejezésein, de amit mond, teljesen logikus. Szó sincs Ukrajna elengedéséről, az erkölcstelen lenne és felhatalmazást adna az oroszoknak a támadások folytatására” – állítja egy másik olvasó. Akad, aki úgy véli, az interjú elárulja, miért van nagy szakadék az országok között az Európai Unió centralizált politikája miatt, és úgy sejti, a következő európai parlamenti választásokon elkerülhetetlenek a változások az EU vezetésében.

Honnan van pénzük a Riviérán élő ukránoknak?

Van, aki arra mutat rá véleményével, hogy a francia Riviérán sok gazdag ukrán boldogan él másfél éve, gyönyörű ingatlanokat vásárolnak, miközben nem dolgoznak egy percet sem. A hozzászóló feltette a kérdést, honnan van erre pénzük, és miért nem érdekli ez a francia adóhatóságot.

Az egyik kommentelő pedig álmodozott az interjú elolvasása közben:

Az az álmom, hogy egyszer Emmanuel Macron azt mondja, amit Orbán Viktor a hazájában. Azt, hogy a célunk nagyon egyszerű, senki ne lépjen be francia területre a franciák engedélye nélkül!”

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére