Még egy hónapig lehet igényelni a jelenlegi feltételekkel a babaváró támogatást

• 2023. november 18., szombat •
Január elsejétől változnak a babaváró támogatás feltételei. 2024-től a házaspárok csak akkor lehetnek jogosultak a konstrukcióra, ha a feleség az igényléskor még nem töltötte be a 30. életévét.
Még egy hónapig lehet igényelni a jelenlegi feltételekkel a babaváró támogatást

A Duna House felhívta a figyelmet, hogy a jelenlegi feltételek szerint már csak egy hónap áll rendelkezésre azok számára, akik szeretnék igénybe venni a babaváró támogatást – írja az MTI.

A KÖZLEMÉNYBEN EMLÉKEZTETNEK RÁ, JANUÁR ELSEJÉTŐL VÁLTOZNAK A BABAVÁRÓ TÁMOGATÁS FELTÉTELEI.

10 millió forintról 11 millióra emelkedik a támogatás összege, jövőre azonban a házaspárok csak akkor lehetnek jogosultak a konstrukcióra, ha a feleség az igényléskor még nem töltötte be a 30. életévét - olvasható az Indexen.

A kizárólag 2024-ben érvényes átmeneti szabályozás miatt, ha a feleség elmúlt 30 éves, de még nem töltötte be a 41. életévét és igazolja várandósságát, továbbra is jogosult lehet a támogatásra 2024. december 31-ig. Azonban 2025-től már ez nem lehetséges, akkortól kizárólag a 30 év alatti nők lesznek jogosultak az igénylésre.

A 2023 végéig beadott és jóváhagyott igényléseknél a szerződéskötéstől számítva 5 év áll rendelkezésre ahhoz, hogy megszülessen az első baba, vagy a házaspár igazolja, hogy már úton van a gyermek.

Fülöp Krisztián, a Duna House hitelközvetítője, a Credipass magyarországi vezetője rendszeres problémának nevezte, hogy munkahelyváltás miatt az igénylő nem felel meg minden kritériumnak, ugyanis a hitelfelvételhez elengedhetetlen a folyamatos munkaviszony.

AZT JAVASOLJÁK, SEMMIKÉPP NE VÁLTSON MUNKAHELYET A BELÁTHATÓ IDŐN BELÜL HITELFELVÉTELT, BABAVÁRÓ IGÉNYLÉST TERVEZŐ ÜGYFÉL,

ugyanis a legtöbb banknál feltétel, hogy lejárt próbaidővel, legalább 3 hónapja tartson a foglalkoztatás.

A támogatás előnye az is, hogy az érkező gyermekek után akár három évre is szüneteltethető a törlesztés, több gyermek vállalásánál a hiteltartozás is csökkenthető, a harmadik gyermek megszületése esetén pedig a teljes tartozást elengedik.

Forrás: index.hu
Kiemelt kép illusztráció. Forrás: Unsplash.com/John Looy

közösség

további frisss

lap tetejére