Meg akarták erőszakolni a börtönben Boris Beckert

origo.hu • 2022. december 22., csütörtök •
Kedden este vetítette le a német Sat1 televíziós csatorna a korábbi teniszsztár Boris Beckerrel készült interjút, amiben az adócsalásért elítélt sportoló megdöbbentő részleteket tárt fel a börtönben töltött hónapjairól.
Meg akarták erőszakolni a börtönben Boris Beckert

Az 55 éves, egyéniben hatszoros Grand Slam-győztes korábbi klasszist idén áprilisban ítélte 2,5 év börtönre egy angliai bíróság, miután bűnösnek találták az ellene felhozott adócsalás vádjában - írja az origo.hu. Beckernek különböző alkuk után csupán hét hónapot kellett rács mögött töltenie, ám az sem volt leányálom a számára.

A német Sat1 csatornának - 200 millió forintnak megfelelő összeg ellenében - adott interjúban részletesen beszélt az őt ért megpróbáltatásokról.

Büntetését a londoni Wandsworth börtönben kezdte meg, ahol rögtön megtalálta egy igazi nehézfiú.

A gyilkosságért 25 évre ítélt férfi megzsarolta, a "pénzemet akarta", ahogy Becker fogalmazott.

Jól jött azonban az ismertsége, a rabtársai közül ugyanis többen a védelmére keltek, és leépítették a zsarolót.

Miután átszállították a Huntercombe börtönbe, a helyzete még rosszabbra fordult. Itt is rászállt egy elítélt, aki viszont nem a pénzét akarta, hanem valami egészen mást. 

"Nem csak szexre akart kényszeríteni, de azzal is fenyegetett, hogy megöl. Nagyon remegtem a félelemtől" - idézi az interjút szemléző Sportal a korábbi sztársportolót.

Szerencséjére itt is voltak olyanok, akik tudták, hogy ki a német elítélt, és közbeléptek az érdekében. Hogy pontosan miként azt nem árulta el, de a folytatásból nagyjából sejthető.

"Másnap a férfi térdre vetette magát előttem, és bocsánatot kért. Felhúztam magamhoz és megöleltem"

– idézte fel a történteket Becker.

Kép: DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP/PICTURE ALLIANCE / SVEN SIMON/FRANK HOERMANN / SVEN SIMON

közösség

további frisss

lap tetejére