Marco Rossi leteszi a magyar állampolgársági esküt

• 2023. október 03., kedd •
Az olasz tréner így örök életre szóló szerződést köt hazánkkal.
Marco Rossi leteszi a magyar állampolgársági esküt

A Nemzeti Sport információja szerint a magyar labdarúgó-válogatottat irányító Marco Rossi kedd délután Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében állampolgársági esküt tesz - írja a Mandiner.

Rossi 2012-ben érkezett hazánkba, 2014-ig, majd d 2015-től 2017-ig volt a Budapest Honvéd edzője. A bajnoki címmel záruló második korszakot egy dunaszerdahelyi kitérő követte, majd 2018 nyarán Rossit kinevezték a Georges Leekens menesztése miatt megüresedő magyar szövetségi kapitányi pozíciójába. Vezetésével kijutott a csapat a 2021-es Eb-re, és nagy eséllyel ott lesz a következő, 2024-es kontintensviadalon is. Jelenlegi szerződése 2025-ig szól a magyar szövetséggel, és mindig hangsúlyozta, mennyire hálás a magyaroknak, amiért befogadták és elismerik a munkáját.

„Szeretem az embereket, és azt, ahogy kifejezik a tiszteletüket. Otthon érzem ott magam, életem végéig hálás leszek Magyarországnak. Itt lehetőséget kaptam, hogy edző lehessek, hogy megmentsem a méltóságomat egy olyan időszakban, amikor mélyen depressziós voltam. Biztos vagyok benne, hogy sosem szakad meg a kapcsolatom Magyarországgal” – idézte fel az olasz mester legutóbbi interjúját a Nemzeti Sport.

Nyitókép: MTI, Koszticsák Szilárd
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére