Márciusban érkezik a moziba a Hadik-film

• 2023. február 08., szerda •
Fantasztikus haditettet hajtott végre Hadik András a hétéves háborúban. Több mint 260 éve, 1757 őszén a Habsburg Birodalom tábornoka seregével a porosz hadsereg mögé vágott, elfoglalta a védtelenül hagyott Berlint, és mielőtt Nagy Frigyes csapatai felfedezhették volna a rajtaütést, a magyarok már el is hagyták a megsarcolt fővárost. A mozikban március 9-től lesz látható az újabb magyar történelmi kalandfilm, a Hadik, amely az alkotók szerint élvezetes alkotás lesz: ütközetekkel, fogolyszöktetéssel, ostrommal, kard- és pisztolypárbajokkal.
Márciusban érkezik a moziba a Hadik-film

Játékról és bátorságról beszél Szikora János

A Trill Zsolt, Molnár Áron, Szabó Győző, Szalma Tamás, László Zsolt és Horváth Lili főszereplésével forgatott film ma debütáló hosszú előzetese felvillantja Hadikék lehetetlen küldetésének izgalmas pillanatait, szembenálló főhőseit, akikre rengeteg kaland, kihívás, ármány és árulás vár a látványos köntösbe bújtatott és vászonra vitt történetben.

A Hadik előkészítése több évig tartott a 2021 őszén induló forgatásáig. Ezt az időt maximálisan igyekeztünk kihasználni többek közt arra, hogy a szereplőket felkészítsük a rájuk váró, cseppet sem könnyű feladatokra. A huszárok lovagolnak, csatába mennek, közelharcot vívnak, amiket az őket játszó színészeknek is készségszinten el kellett sajátítaniuk. Ezeknek a tréningeknek köszönhetően a felvételek során sokkal több olyan jelenetbe lehetett őket bevonni, amelyek esetén más filmekben már dublőröket alkalmaznának helyettük. Fantasztikus munkát fektettek a filmbe, ami a vászonról is vissza fog köszönni. Abban bízom, hogy a nézőknek folyamatosan jóleső meglepetésekben lesz részük a szereplők játékát, bátorságát látva

– jegyezte meg a film rendezője, Szikora János.

Mi köti össze Indiana Jonest és Hadik Andrást?

A látványos csata- és küzdőjeleneteket a hazai kaszkadőrszakma egyik legkiválóbb képviselője, Gulyás Kiss Zoltán koreografálta és tanította be a színészeknek, akik igazán élvezték, hogy a fizikumukat nap mint nap próbára tévő feladatok vártak rájuk a változatos helyszíneken, egyebek közt Babatpusztán, illetve a komáromi Monostori Erődben zajló forgatáson. Az őket segítő stáb tagja volt a Marvel-képregényfilmek kaszkadőr koordinátora, Steve Dent is, aki az Indiana Jones és a sors tárcsája forgatásával párhuzamosan dolgozott a Hadik akciójelenetein. A több száz résztvevőt mozgató ütközetek felvételekor pedig személyesen felügyelte a minél látványosabb pillanatok megörökítését.

Trill Zsolt, Szabó Győző, Reviczky Gábor és a többiek

A film ugyanakkor nem csupán pergő akciókban bővelkedik, hanem egyedülálló módon 64, szöveges szerepet játszó színészt is felvonultat. A főszereplők, Trill Zsolt, Molnár Áron, Horváth Lili, Szalma Tamás, Szabó Győző, László Zsolt, Julia Jakubowska mellett látható lesz Sághy Tamás, Bordán Lili, Reviczky Gábor, Lábodi Ádám, Hirtling István, Mucsi Zoltán, valamint olyan rég látott művészek is, mint Tordy Géza, Körtvélyessy Zsolt, Kovács Lajos és Derzsi János.
A Hadik a Nemzeti Filmintézet támogatásával a B&L Line gyártásában készült, producere Nagy Endre (56 csepp vér, A rózsa éneke). A film rendezője Szikora János neves színházi és filmrendező (Kaméliás hölgy, Ítélet és kegyelem), technikai rendezője Dyga Zsombor (Aranyélet, Köntörfalak). A film operatőre Győri Márk, korosztálya kiemelkedő művésze (Víkend, Varga Katalin balladája, Hétköznapi kudarcok).

A Hadik 2023. március 9-től lesz látható a mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.

Borítókép: Jelenet a Hadik-filmből (Fotó: Vertigo Média)
Forrás: magyarnemzet.hu

közösség

további frisss

lap tetejére