Marad a kánikula, nem kell be…ijedni

frisss.hu • 2015. június 09., kedd •
Habár az ország középső és déli részén intenzív zivatarok tombolnak, jégeső esik, nálunk nincs rá sok esély.
Marad a kánikula, nem kell be…ijedni

Ma a déli órákban Baranya megyébe tört be először az a zivatar zóna, ami több helyütt komoly károkat okozott. Tolna, Baranya, Bács-Kiskun megye mellett további hat megyére adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást a nagy mennyiségű eső, 2-3 centis jég és a heves szélviharok miatt. A front négy órára a fővárost is elérte, Óbudán olyan intenzíven esett, hogy szinte semmit nem lehetett látni a gépjárművek ablakain keresztül.

Pétervári Tibortól, az OMSZ szombathelyi észlelőjétől megtudtuk, nincs sok esélye annak, hogy ez a zivatar zóna Vas megyét is elérje. Azért a csapadék lehetőségét teljesen nem lehet kizárni, mert az Alpokban több helyütt is láthatóak a zivatar gócok, de ezekből tartós, és intenzív esőzés nem várható.

Holnaptól ismét megnyugszik a légkör, derült, száraz, napos idő várható, növekvő nappali csúcshőmérsékletekkel. A rekordot vasárnapra várhatjuk, a hőmérők higanyszála a

35 fokot is elérheti.

Hétfőn aztán elér bennünket egy újabb hidegfront, erős széllel, ami változékonyabb időjárást eredményez majd a jövő hétre. A csapadékot a mezőgazdászok már várják, mert habár a május kedvezett a növényeknek, a június eddig nagyon száraz volt. Az Alföldön aszályos területek is megtalálhatók már.

Ezen a héten melegfronti hatással számolhatnak az erre érzékenyek, bágyadtság, és fáradtság lesz jellemző közérzetükre.

közösség

további frisss

lap tetejére