Már az ukrán halállistán van az a román politikus, aki Ukrajnától csatolna el területeket

• 2023. március 25., szombat •
Diana Sosoacă bekerült a Mirotvorec adatbázisba, amely a nemzetbiztonság elleni bűncselekmények és az ukránok biztonsága elleni cselekmények vizsgálatával foglalkozik.
Már az ukrán halállistán van az a román politikus, aki Ukrajnától csatolna el területeket

Diana Sosoacă azt szeretné, ha Románia visszakapná a két világháború között hozzá tartozó területeket, így Ukrajna déli területeinek egy részét is, a román szenátus tagja ennek érdekében törvényjavaslatot nyújtott be – írja a TASZSZ-ra hivatkozva az Index.

A stirileprotv.ro forrására hivatkozva azt írja, a folyamat csak Románia hadüzenetevel lenne lehetséges. Erre válaszul az ukrán külügyminisztérium szankciók bevezetését kezdeményezte a „nemzetbiztonsági fenyegetést jelentő személy ellen”, amelyet Sosoacă halálos fenyegetésnek tekint - írja a Mandiner.

Szerinte Ukrajna ezen lépése csak megerősíti annak helyességét,

hogy az általa elcsatolni kívánt területeknek Romániához kell tartozniuk a jövőben.

A román szenátor bekerült a Mirotvorec adatbázisba is, az ukrán nacionalista weboldal 2014-ben jött létre. Az oldal olyan civil szervezetként állította be magát, amely a nemzetbiztonság elleni bűncselekmények és az ukránok biztonsága elleni cselekmények vizsgálatával foglalkozik. 2021-ben az Európai Parlament felszólította Ukrajnát, hogy tiltsák be az oldalt.

Nyitókép: YouTube
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére