Magyar–szerb: Nincs itt titok, csak óriási szív és alázat

nemzetisport.hu • 2023. október 15., vasárnap •
A 2:1-re végződött Magyarország–Szerbia labdarúgó Eb-selejtezőt követő sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzés értékelése mellett csapata legnagyobb erényeiről beszélt.
Magyar–szerb: Nincs itt titok, csak óriási szív és alázat

Marco Rossi szövetségi kapitány azzal kezdett, mennyit ér ez a mai győzelem a folytatás kapcsán.

„Még nem mondanám, hogy bármilyen célt elértünk volna. Persze minden lehetőségünk megvan, hogy eldöntsük a sorsunkat.”

- idézi a nemzetisport.hu. Ezután arra is reagált, mi válogatottunk titka és miben látja az újabb siker kulcsát.

„Nincsenek itt nagy titkok.

A mi csapatunk óriási szívvel, alázattal küzd.

Ez mindenkiben megvan, abban is, aki játszik, és abban is, aki a kispadon ül – fogalmazott a szakember. – Számítottunk arra, hogy megszenvedünk az ellenfél fizikai és a rögzített helyzeteknél megmutatkozó fölényével, de ez a szív diadala volt.

A játékosok meghaladták teljesítőképességüket.

Technikai és taktikai szempontból továbbra is a szerb válogatottat érzem a csoport legerősebb csapatának, ám a szív, a megfelelő hozzáállás és egy kis szerencse ismét győzelmet eredményezett.”

Rossi Dragan Sztojkovicsot nagyon sportszerű ellenfélnek nevezte, amiért már a lefújás előtt gratulált a győzelemhez. Willi Orbán pótlása kapcsán azt mondta, a meccs összességében azt mutatja, sikerült ezt az akadályt is megoldani, majd néhány játékosról, kérdésekre válaszolva külön is beszélt.

„Elsősorban mindig az embert, a személyiséget nézem és utána azt, hogy a képességei alapján mire tudjuk használni.

Így van ez Loic Nego esetében is, akire akkor is számítottam, amikor a Videotonban a kispadon ült. Sallai Roland hatalmas minőséget képvisel, amikor hiányzott, azt nagyon megéreztük. Csodálom, hogy egy topklub sem szerződtette még, ellenálló, jó az állóképessége, elfogynak a jelzők, ha róla beszélek, nálam abszolút európai topjátékos.”

A következő, litvániai meccs is szóba került.

„Nem tudom, milyen minőségű pályán fogunk játszani, 4-5 Celsius-fokban kell majd futballoznunk.

Legyőzték a litvánok Bulgáriát, nem szabad senkit lebecsülnünk.”

Szó esett Kalmár Zsolt lefújás utáni piros lapjáról is. Rossi elmondta, odaszólt neki egy szerb játékos, erre rosszul reagált, amiért kapott egy sárga lapot, ami a második volt neki, emiatt állították ki. Ezért a következő meccsen nem számíthatunk rá, viszont bekerül majd a meccskeretbe Horváth Krisztofer, aki most a lelátón ült.

„Igen, megcsináltuk”

– mondta a sajtótájékoztató végén Rossi arra a kérdésre, milyen érzés volt először magyar állampolgárként ülni a kispadon.

Kép: Szabó Miklós, nemzetisport.hu

közösség

további frisss

lap tetejére