Magyarországot is érinti a német vasúti sztrájk – mutatjuk, melyik vonalakon lehet változás

• 2024. január 24., szerda •
A mozdonyvezetők azért sztrájkolnak, mert nincsenek megelégedve a német állami vasútársaság legújabb bér- és munkaidő-ajánlatával.
Magyarországot is érinti a német vasúti sztrájk – mutatjuk, melyik vonalakon lehet változás

Magyarországot érintő nemzetközi járatok menetrendjét is befolyásolja a német vasutasok szerda hajnaltól hétfő kora estig tervezett munkabeszüntetése – közölte a Mávinform kedden a Facebook-oldalán. Azt írták, a railjet xpress vonatok a németországi szakaszon kimaradnak, a müncheni járatok csak Budapest és Salzburg között közlekednek. A Hungária EuroCity vonatok csak Budapest és Prága között járnak, a Metropol EuroNight vonatok pedig nem továbbítják a berlini kocsicsoportot - írja a Mandiner.

A Kálmán Imre EuroNight vonat salzburgi kocsicsoportja csak Budapest és Salzburg között közlekedik. 

A német vasúttársaság, a Deutsche Bahn (DB) tájékoztatása szerint a sztrájk ideje alatt a német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban is jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani. Azt javasolják az utasoknak, hogy ha tehetik, halasszák el az utazásukat, vagy válasszanak alternatív utazási lehetőséget. 

A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál – tette hozzá a Mávinform. A mozdonyvezetők azért sztrájkolnak, mert nincsenek megelégedve a német állami vasútársaság legújabb bér- és munkaidő-ajánlatával.

Forrás: mandiner.hu, (MTI)

Nyitóképünk illusztráció: Facebook/Münchner Philharmoniker

közösség

további frisss

lap tetejére