Magyarország pályázik a 2027-es öttusa vb megrendezésére

• 2024. április 19., péntek •
Az időzítés azért is lehet szerencsés, mert éppen 2027-ben lesz 100 éves a magyar öttusasport.
Magyarország pályázik a 2027-es öttusa vb megrendezésére

A Ludovika Arénában tartotta hazai rendezésű UIPM Öttusa Világkupa beharangozó sajtóeseményét a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ), ahol bejelentették, hogy Magyarország szeretne a házigazdája lenni a 2027-es öttusa világbajnokságnak – írta meg a Tények.

Balogh Gábor, a MÖSZ elnöke az esemény nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy a jövőben a Szövetség egyik fő feladata lesz a klubokkal való szorosabb együttműködés kialakítása. Az elnök továbbá kiemelte, hogy dolgoznak a versenyzők munkáját megkönnyítő szervezetfejlesztésen, és hogy júliusra az öttusa sportág megújítását célzó stratégia is el fog készülni - írja a Mandiner.

A legfontosabb bejelentés azonban az volt, hogy 

Magyarország pályázik a 2027-es öttusa világbajnokság megrendezésére, mely olimpiai kvalifikációs verseny lesz.

Mizsér Attila, a szervezet főtitkára részletesen ismertette a Világkupa jelentőségét és a hazai várakozásokat. A hazai versenyzők mostantól hatan indulhatnak a Világkupán, ami olimpiai kvótát ér.

Magyarország több mint 40 ország 160 sportolóját várja a Világkupára, köztük olyan neves versenyzőket, mint Ahmed Elgendy és Elena Micheli.

A főtitkár továbbá kiemelte, hogy egyre több szponzor támogatja a Magyar Öttusa Szövetséget.

A tervek kapcsán továbbá kiemelte, hogy Budapesten először egy ingyenesen látogatható családi és sportfesztivál keretében a Fan Zone-ban számos öttusához kapcsolódó és egyéb szórakoztató aktivitást próbálhatnak ki ingyenesen a kilátogatók.

Bőhm Csaba, a férfiak közötti éremesélyes öttusázó elmondta, hogy a férfi mezőny nagyon erős, de bízik a versenyben.

Forrás: mandiner.hu
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

közösség

további frisss

lap tetejére