Magyar úszó ijesztett rá Milákra és a világra

borsonline.hu • 2024. április 15., hétfő •
Kós Hubert előbb gyorsabban pillangózott Milák Kristófnál, majd háton oktatta a mezőnyt. Mi lesz ebből az olimpián, ha nem tekereg úgy, mint egy kígyó?!
Magyar úszó ijesztett rá Milákra és a világra

A 100 méteres gyors- és pillangóúszás után 100 háton is remekelt Kós Hubert. A párizsi olimpiára készülő magyar világbajnok San Antonióban, a Pro Swim Series-en utcahosszal nyerte a döntőt. Az 53.08 másodperces időeredménye jobb, mint a 2023-as fukuokai világbajnokságon úszott ideje – ami egyben új egyéni és országos csúcs, írja a borsonline.hu.

– Azért nem rossz, hogy háromból három egyéni csúcsot sikerült elérnem, ma este még Bob (Bowman) is mosolygott. Igaz, aztán felsorolt kábé tizenöt hibát, amit a száz hát alatt csináltam... Hát az tény, nyitottban nem egyszerű hátat úszni, most 

úgy sikerült javítanom végre a vb-döntős időmön, hogy kábé úgy tekeregtem, mint egy kígyó...

– idézte a 200 hát világbajnokát Facebook-oldalán a Magyar Úszó Szövetség.

Kós elmondta, az utóbbi versenyek miatt 8-9 hétig könnyített edzésmunkát végeztek, de... 

– ...most végre visszatérünk a kemény munkához, Párizsig már csak edzések lesznek, alig várom, hogy végre belekezdjünk.

A hétvégén csak 100-as távokon indult magyar úszóklasszis háromból háromszor döntött egyéni csúcsot San Antonióban. Előbb 100 gyorson a B-döntőt nyert meg egyéni csúccsal (48.87 mp), majd 100 pillangón – Milák Kristóf egyik erős számában – az olimpiai címvédő és világcsúcstartó amerikai Caeleb Dressellel holtversenyben győzött 50.84-es eredménnyel, mielőtt a 100 háton is remekelt (53.08).

Ezzel párhuzamosan zajlott Budapesten a magyar országos bajnokság, ahol a 100 hátat Telegdy Ádám nyerte 53.76 másodperces idővel, a 100 pillangót pedig Milák 50.99-cel.

közösség

további frisss

lap tetejére